GamesΔιάφορα
2,846 προβολες

10 tips για το Elden Ring

Το Elden Ring έχει αναμφίβολα κάνει πάταγο φέτος προσελκύοντας όλο και περισσότερους νέους παίκτες πέραν των μακροχρόνιων fans της FromSoftware. Μάλιστα μέσα σε ένα μήνα από την κυκλοφορία του, το Elden Ring σημείωσε 12 εκατομμύρια πωλήσεις. Όσοι είναι καινούριοι στα παιχνίδια της FromSoftware, θα πρέπει να μάθουν ορισμένα πράγματα που γνωρίζουν ήδη οι “βετεράνοι”. Αλλά ακόμη και όσοι είναι εξοικειωμένοι με τα παιχνίδια τύπου Dark Souls θα χρειαστούν σίγουρα αυτά τα 10 tips για το Elden Ring.

Τι χαρακτήρα πρέπει να διαλέξω;

Κατά τη δημιουργία ενός χαρακτήρα, υπάρχουν 10 κατηγορίες για να διαλέξετε. Όπως συμβαίνει με τα προηγούμενα παιχνίδια τύπου Souls που δημιούργησε η FromSoftware, ο κάθε τύπος χαρακτήρα έχει τα δικά του όπλα και στατιστικά. Όμως αυτό αλλάζει κατά κάποιον τρόπο στην πορεία του παιχνιδιού. Οι χαρακτήρες π.χ. που έχουν σχεδιαστεί για μάχη σώμα με σώμα μπορούν τελικά να μάθουν spells, καθώς οι παίκτες αναβαθμίζουν τους χαρακτήρες τους.

Αν θέλεις να ξεκινήσεις με έναν χαρακτήρα για μάχη σώμα με σώμα, προτίμησε Warrior, Hero, Vagabond ή Samurai. Και οι τέσσερις έχουν ισχυρά όπλα και πολύ καλά στατιστικά στην άμυνα. Ο Samurai έχει το πλεονέκτημα ότι έχει τόξο για επιθέσεις μεγάλης εμβέλειας και ασπίδα, ενώ ο Vagabond αποτελεί τον πιο καλό χαρακτήρα σε δύναμη και health. Ο Astrologer και ο Prophet είναι και οι δύο μάγοι. Εκτοξεύουν spells για να κάνουν μεγάλο damage ή heal. Ο Confessor είναι υβριδικός χαρακτήρας που χρησιμοποιεί τόσο τη μάχη σώμα με σώμα όσο και τα spells, ενώ ο Prisoner μπορεί να κάνει physical attacks και spells. Ο Bandit είναι ένας μοναδικός stealth χαρακτήρας που έχει σχεδιαστεί για να βαράει από απόσταση. Έπειτα, υπάρχει ο Wretch, ένας χαρακτήρας που ξεκινά με ελάχιστο εξοπλισμό και στατιστικά. Αυτός ο χαρακτήρας έχει σχεδιαστεί κυρίως για βετεράνους παίκτες του Souls που θέλουν μια επιπλέον πρόκληση.

Χρησιμοποίησε τα Weapon Skills

Σχεδόν κάθε όπλο στο Elden Ring έχει ένα Weapon Skill, το οποίο είναι μια ισχυρή ειδική επίθεση που χρησιμοποιεί FP. Αυτό είναι κάτι στο οποίο διαφέρει το Elden Ring από άλλα παιχνίδια Souls. Για να τα χρησιμοποιήσεις, θα χρειαστεί να πάρεις το όπλο με τα δύο χέρια ή να εξοπλίσεις μια ασπίδα που δεν έχει το δικό της weapon skill. Γενικά, τα Weapon Skills είναι χρήσιμα σε όλο το παιχνίδι και μπορούν πραγματικά να κάνουν το παιχνίδι στην αρχή λίγο πιο εύκολο.

Να πολεμάς πάνω στο άλογο

Για να διασχίσεις το Lands Between, σου δίνεται ένα άλογο-φάντασμα που ονομάζεται Torrent. Όχι μόνο μπορεί να κινηθεί γρήγορα, αλλά μπορεί να δεχτεί κάποια hits αντί για εσένα. Επομένως είναι καλό να συνηθίσεις να πολεμάς πάνω στο άλογο. Θα έχει παραπάνω άμυνα, ενώ επίσης θα μπορείς να ξεφύγεις πιο εύκολα σε δύσκολες στιγμές. Θα σε βοηθήσει επίσης να νικήσεις και “μποσάκια”. Απλώς να έχεις υπόψη σου ότι αν το Torrent δεχτεί πολλά hits, θα εξαφανιστεί αφήνοντάς σε στο έδαφος, οπότε θα γίνεις εύκολος στόχος. Αυτό είναι ίσως από τα κορυφαία tips για το Elden Ring.

Μάζευε όλα τα resources

Το Elden Ring έχει ένα σύστημα για να κραφτάρεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και σου επιτρέπει να φτιάξεις μια πληθώρα αντικειμένων που θα σε βοηθήσουν στις μάχες.. Όμως, για να δημιουργήσεις αυτά τα αντικείμενα, θα χρειαστείς resources. Τα resources τα μαζεύεις είτε από κάτω είτε από τους εχθρούς που σκοτώνεις. Τα resources είναι άφθονα και μπορείς να τα βρεις σχεδόν παντού, αλλά δε βοηθούν μόνο στο να κραφτάρεις. Μπορείς επίσης να τα πουλήσεις για να πάρεις runes, τα οποία θα σε βοηθήσουν να ανεβάσεις level τον χαρακτήρα σου.

Δώσε προσοχή στον χάρτη

Το Land Between είναι τεράστιο, επομένως είναι απαραίτητο να έχεις έναν χάρτη. Έχει επίσης πολλές ενδείξεις. Καθώς συμπληρώνεις τμήματα του χάρτη, θα εμφανίζονται κτίρια, νησιά και πολλά άλλα μέρη. Αυτά τα μέρη στον χάρτη μπορεί να είναι η θέση για αντικείμενα, boss και dungeons. Όμως, ο χάρτης χωρίζεται σε ενότητες που πρέπει πρώτα να βρεις. Εάν βρίσκεσαι λοιπόν κάπου χωρίς χάρτη, ψάξε ένα καφέ σύμβολο που μοιάζει με φανάρι. Εκεί βρίσκεται το τμήμα χάρτη για αυτήν την περιοχή. Παράλληλα, μπορείς να αφήσεις σημάδια πάνω στον χάρτη για να επιστρέψεις κάποια άλλη στιγμή.

Ψάξε για golden seeds

Δύο σημαντικά στοιχεία που δε θέλεις να παραλείψεις είναι τα Golden Seeds και τα Sacred Tears. Ένα golden seed μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γεμίσει το φλασκί σου, το οποίο είναι το κύριο στοιχείο για την αναπλήρωση του health σου. Μπορούν να βρεθούν κυρίως στη βάση των golden trees που βρίσκονται σε όλο τον χάρτη.

Διάβασε επίσης: Πώς να συνδέσεις το Playstation Account σου στο Discord

Βρες το φλασκί του Wondrous Physick

Εάν χρειάζεστε λίγο περισσότερο health σε μια μάχη, υπάρχει ένα άλλο στοιχείο που θα σε βοηθήσει, το φλασκί του Wondrous Physick. Ουσιαστικά το στοιχείο αυτό μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να κάνεις heal ή buff. Μπορείς μάλιστα να το βρεις από νωρίς στο παιχνίδι κάνοντας μια παράκαμψη από τη σπασμένη γέφυρα ανατολικά του Stormhill.

Δώσε προσοχή στα μηνύματα

Ένα κοινό χαρακτηριστικό στα παιχνίδια FromSoftware είναι η δυνατότητα να διαβάζεις μηνύματα από άλλους παίκτες. Αυτά τα μηνύματα από άλλους παίκτες μπορούν να σου δώσουν πολύ χρήσιμες συμβουλές. Οι συμβουλές αυτές μπορεί να σε βοηθήσουν να βρεις αντικείμενα, να μάθεις που κρύβονται εχθροί και παγίδες κλπ. Γενικά, είναι καλό να αφιερώνεις χρόνο στο να διαβάζεις αυτά τα μηνύματα. Επίσης, όταν τα διαβάζεις οι παίκτες που τα έχουν αφήσει παίρνουν λίγο health. Μπορεί να το αψηφάς, αλλά η ανάγνωση των μηνυμάτων είναι ένα από τα δυνατά tips του Elden Ring που θα σε βοηθήσει όταν κολλήσεις κάπου.

Roundtable Hold

Κάπως νωρίς στο παιχνίδι, θα μεταφερθείς στο Roundtable Hold. Όπως και σε άλλα παιχνίδια της FromSoftware, αυτή η περιοχή λειτουργεί ως κόμβος συνομιλίας με άλλους χαρακτήρες και αναβάθμισης εξοπλισμού. Αυτό που είναι σημαντικό να θυμάσαι είναι ότι αυτός ο κόμβος θα αλλάξει καθώς προχωράς στο παιχνίδι. Θα εμφανιστούν νέοι χαρακτήρες, θα ανοίξουν περισσότερες περιοχές και θα είναι διαθέσιμα περισσότερα στοιχεία. Επομένως, είναι σημαντικό να επιστρέφεις συχνά στο Roundtable Hold.

Να επιστρέφεις στις περιοχές που θέλεις

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια της FromSoftware, το Elder Ring είναι ένα open world παιχνίδι. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένας τεράστιος χάρτης για εξερεύνηση που διευκολύνει την εύρεση καλύτερων όπλων και runes για να ανέβεις επίπεδο. Δεν είσαι επίσης υποχρεωμένοι να ακολουθήσεις μία συγκεκριμένη διαδρομή και μπορείς να πας σε όλες τις περιοχές ό,τι level και αν είσαι. Επομένως τίποτα δεν σε εμποδίζει να επιστρέψεις αργότερα στις περιοχές που θέλεις.

Αυτά είναι λοιπόν τα τα καλύτερα 10 tips για το Elden Ring που θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις το παιχνίδι. Το Elden Ring έχει θέσει μία υποψηφιότητα για να αναδειχθεί το παιχνίδι της χρονιάς. Μένει να δούμε μόνο ποια θα είναι η συνέχεια!

Διάβασε επίσης: Τι είναι τελικά τα NFTs;

Tags: , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: