Δωρεάν εφαρμογές
4,265 προβολες

Τα 10 καλύτερα Augmented Reality apps για Android και iOS

Τα 10 καλύτερα Augmented Reality apps για Android και iOS

Ίσως οι εφαρμογές της Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality apps) σε αρκετούς ακούγονται κάπως φουτουριστικές, αλλά τελικά οι καταναλωτές δείχνουν πως έχουν την τάση να ψάχνουν τέτοιες εφαρμογές και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που δεν θα μπορούσαμε να το φανταστούμε πριν από λίγα χρόνια. Περίπου το 60% αυτών των καταναλωτών επισκέπτονται καταστήματα που διαθέτουν προγράμματα τα οποία χρησιμοποιούν τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας AR για να απολαύσουν αυτή την μοναδική εμπειρία. Το 40% από αυτούς, δείχνει προθυμία να “επενδύσει” σε αυτήν την εμπειρία και να διαθέσει ένα σεβαστό ποσό για την αγορά τέτοιων προϊόντων ώστε να βιώσουν τα αληθινά οφέλη της τεχνολογίας AR.

Μήπως είναι καιρός να ελέγξεις και εσύ ποιες εφαρμογές Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality apps) είναι οι καλύτερες στο εμπόριο;

Τι ακριβώς είναι η Επαυξημένη Πραγματικότητα και κατά συνέπεια τα Augmented Reality apps;

Πρόκειται ουσιαστικά για μια τεχνολογία που σε τοποθετεί σε μια τρισδιάστατη οπτική μεταφέροντάς σε σε ένα διαφορετικό κόσμο όπου αντιλαμβάνεσαι ως αληθινά τα αντικείμενα που περιβάλλουν αυτή την εικονική πραγματικότητα. Δημιουργεί στον τελικό χρήστη την εντύπωση ότι το εικονικό αντικείμενο συνυπάρχει μαζί σου κανονικά στο φυσικό κόσμο.

Η τεχνολογία AR χρησιμοποιείται συχνά σε video-games, χαρίζοντας στους παίκτες μια πιο ρεαλιστική εμπειρία και προσφέροντας μια καλύτερη αίσθηση των όσων διαδραματίζονται σε κάθε ιστορία ενός παιχνιδιού. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά χρήσιμη και στην εμπειρία αγορών.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο μέχρι σήμερα ξέραμε πως περιορίζεται απλώς στην δημοσίευση φωτογραφιών ενός προϊόντος. Περιστασιακά, μερικά καταστήματα διαλέγουν να συμπεριλάβουν ένα βίντεο ή μια εικόνα μορφής 360 μοιρών, αλλά αυτό δεν είναι κάτι το ιδιαίτερα συνηθισμένο. Ωστόσο, με την χρήση του AR experience μπορείς να δεις εάν ένα καπέλο ταιριάζει στο κεφάλι σου ή πώς θα ταίριαζε ενδεχομένως ένας πίνακας στο σαλόνι σου.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένες εταιρείες ενσωματώνουν την AR τεχνολογία στις νέες στρατηγικές τους, όσον αφορά την βελτιωμένη μέθοδο προβολής τους. Εμείς, λοιπόν, για να μην παιδεύεσαι, σου φτιάξαμε την λίστα με τα 10 καλύτερα Augmented Reality apps.

Διάβασε επίσης: Δωρεάν εφαρμογές για αλλαγή φωνής στο κινητό

1.Houzz (Android και iOS)

Houzz - Τα 10 καλύτερα Augmented Reality apps για Android και iOS

Δεν είναι ευρέως γνωστή, αλλά αυτή είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα για τα οικιακά προϊόντα και τους πωλητές επίπλων. Η Houzz είναι μία από τις κορυφαίες εφαρμογές AR για τον σχεδιασμό και την διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Πρωτίστως είναι μια εφαρμογή για να βελτιώσεις την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σου και επιπλέον διαθέτει λειτουργία ηλεκτρονικού εμπορίου, επιτρέποντας στους χρήστες να περιηγούνται και να αγοράζουν προϊόντα μέσω της εφαρμογής.

Η λειτουργία “Προβολή στο δωμάτιό μου/ View in My Room” χρησιμοποιεί τεχνολογία AR για την τοποθέτηση προϊόντων σε μια φωτογραφία του σπιτιού του χρήστη και έτσι γίνεται ουσιαστικά χρήση της τεχνολογίας 3D, οπότε προκύπτει μια live εικόνα του χώρου σου. Οι δυνατότητες του είναι τόσο υψηλές που μπορεί να σου δείχνει ακόμη και πως θα φαίνεται το προϊόν υπό διαφορετικό φωτισμό. Οι καταναλωτές μπορούν κυριολεκτικά να ψωνίσουν έναν νέο καναπέ χωρίς να επισκεφθούν κάποιο φυσικό κατάστημα.

2. IKEA Place (Android και iOS)

IKEA Place - Τα 10 καλύτερα Augmented Reality apps για Android και iOS

Αν ψάξεις στο Play Store ή στο App Store της Apple για την εφαρμογή  IKEA Place, θα διαπιστώσεις απευθείας και εσύ πως επικεντρώνεται κυρίως στην ανανέωση των δωματίων του σπιτιού. Ο σουηδικός λιανοπωλητής επίπλων δίνει στους αγοραστές την ευκαιρία να βάζουν τα προϊόντα τους στα σπίτια τους εικονικά χωρίς να δυσκολευτούν καθόλου.

Αυτή η εφαρμογή εξετάζει συνολικά τον χώρο σου, λαμβάνοντας υπόψη ολόκληρο το σχέδιο του σπιτιού σου έτσι ώστε να “δει” ποια αντικείμενα θα ταίριαζαν περισσότερο με τον χώρο σου.Η εύκολη λειτουργικότητα drag-and-drop (σύρε και τοποθέτησε το προϊόν) και η δυνατότητα να βλέπεις διαφορετικά χρώματα, προσφέρει μια άνετη, εύκολη και διασκεδαστική διαδικασία σαν να περιηγείσαι πράγματι σε ένα φυσικό κατάστημα ΙΚΕΑ.

3. YouCam Makeup (Android και iOS)

MAKEOVER

Στη συνέχεια, στη λίστα των εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας (για Android και iOS) θα βρεις και το YouCam Makeup. Εδώ θα κάνεις μια απευθείας μετάβαση στην αγορά των καλλυντικών.Το app επιτρέπει στο γυναικείο κοινό να κάνει ένα γρήγορο μακιγιάζ και η κάθε γυναίκα θα βρει διάφορα τεχνάσματα για να δει πως φαίνεται το πρόσωπό της κάτω από διάφορες συνθήκες φωτισμού. To YouCam Make up, επιτρέπει την χρήση καλλυντικών από μεγάλες εταιρείες του χώρου.

4. GIPHY World (Android και iOS)

giphy

Αν ο πραγματικός κόσμος ήταν σαν το GIPHY World, θα ήταν πολύ πιο πολύχρωμος και ευφάνταστος. Αυτή η εφαρμογή συνδυάζει κινούμενα αρχεία GIF και AR, μετατρέποντας φωτογραφίες και βίντεο σε έναν μαγικό καμβά 3D γραφικών.

Εάν θέλεις να προσθέσεις κάτι παραπάνω στο περιεχόμενο σου, κάν’ το με μια δοκιμή του GIPHY World. Προσθέτεις διάφορα γραφικά και κινούμενα στοιχεία σε φωτογραφίες προϊόντων για να τους δώσεις επιπλέον χαρακτηριστικά που μπορεί να δει το κοινό σου.

5. Google Lens (μόνο για Android)

Augmented Reality apps
credit to @ lens.google.com/

Μία από τις εφαρμογές AR που διατίθενται μόνο για Android, είναι το Google Lens που ενισχύει την εμπειρία αναζήτησης. Αντί να δακτυλογραφήσεις ένα ερώτημα που βασίζεται σε κείμενο, ανοίγεις αυτήν την εφαρμογή και κεντράρεις με την κάμερά σου στο αντικείμενο για το οποίο επιθυμείς να μάθεις περισσότερα. Το Google Lens θα αναγνωρίσει το αντικείμενο, θα σου πει τι λεπτομέρειες υπάρχουν για αυτό το προϊόν και θα αποθηκεύσει σημαντικές πληροφορίες. Α και μην ξεχνάς, θα σου πει και από που να το αγοράσεις.

6. Augment (Android και iOS)

Augmented Reality apps
credit to @ play.google.com

Το Augment απευθύνεται σε ιδιοκτήτες καταστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για τη δημιουργία επαυξημένων εικόνων των προϊόντων τους.

Αυτά τα στοιχεία ενεργοποιούνται στη δική σου εμπειρία AR και είναι ιδιαίτερα βολικό για επιτυχημένες πωλήσεις.

7. ROAR (Android και iOS)

Augmented Reality apps

Άλλη μία από τις καλύτερες ίσως εφαρμογές AR που απευθύνονται σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή: δημιουργείς ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με την βοήθεια της τεχνολογίας AR και αυτό το online store είναι προσβάσιμο όταν οι πελάτες σαρώνουν τη συσκευασία του προϊόντος στο σπίτι και μπορούν ακόμη να δουν ποια προϊόντα και κατηγορίες είναι πιο δημοφιλή.

Από την πλευρά των καταναλωτών, η εφαρμογή ενισχύει τόσο την εμπειρία μαρκαρίσματος/σκαναρίσματος και προσφέρει πιο ελκυστικό περιεχόμενο και πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που σε ενδιαφέρουν. Μπορείς να αναζητήσεις κριτικές, να δεις τιμές, ακόμη και να προχωρήσεις σε αγορά του προϊόντος μέσω της εφαρμογής.  

8. Amikasa (μόνο για iOS)

Augmented Reality apps

Το Amikasa είναι μία από τις εφαρμογές AR που σε βοηθά στην επίπλωση σπιτιού και διατίθενται μόνο σε iOS. Αντί να επικεντρωθεί σε ένα μόνο κατάστημα ή μια εταιρεία, η εφαρμογή Amikasa συγκεντρώνει προϊόντα από όλο το διαδίκτυο, έτσι ώστε οι αγοραστές να μπορούν να δημιουργήσουν ένα δωμάτιο χωρίς να επισκέπτονται ξεχωριστά κάθε κατάστημα ή ιστότοπο.

Σαν χρήστης, μπορείς ακόμη και να αγοράσεις αντικείμενα χωρίς να εγκαταλείψεις ποτέ την εφαρμογή.

9. Snapchat (Android και iOS)

Augmented Reality apps

Σίγουρα, το Snapchat είναι μια εφαρμογή κοινωνικών μέσων που είναι γνωστή πως περιλαμβάνει χρήστες νεότερης ηλικίας, με πολλά διασκεδαστικά εφέ και τα αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα. Ήξερες, όμως, ότι είναι επίσης μια εφαρμογή AR; Αυτά τα φίλτρα wacky-face βασίζονται στην τεχνολογία AR και σε βοηθούν και στην δουλειά σου.

Διάφορες εταιρείες μπορούν να ενσωματώσουν το Snapchat marketing και το AR στη στρατηγική τους, δημιουργώντας μια ισχυρή παρουσία και επενδύοντας σε φίλτρα με επώνυμα προϊόντα.

10. Wanna Kicks (μόνο για iOS)

Augmented Reality apps

Αυτό το app είναι σχεδιασμένο ειδικά για τους λάτρεις των sneakers!

Το Wanna Kicks, δείχνει εικονικά πώς εφαρμόζουν διάφορα υποδήματα στα πόδια σου.

Υπάρχει και επιλογή να μοιραστείς την εικόνα με φίλους και να διαβάσεις τα σχόλιά τους. 

Διάβασε επίσης: 7 εφαρμογές για έξυπνη ενσωμάτωση με το Spotify

Tags: , , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: