Web
3,233 προβολες

Τσέκαρε αν ποτέ σε χάκαραν με αυτά εδώ τα Site

Τσέκαρε αν ποτέ σε χάκαραν

Οι χάκερς και το κακόβουλο λογισμικό ενημερώνονται και εξελίσσονται συνεχώς. Ανά πολύ τακτά διαστήματα, κάποια καινούρια παραβίαση δεδομένων θα κάνει την εμφάνισή της και δυστυχώς είναι αρκετά δύσκολο να το εμποδίσει κανείς. Σίγουρα οι εταιρείες που ασχολούνται με την ασφάλεια και την προστασία από κακόβουλες επιθέσεις να είναι αρκετές, ωστόσο δεν είναι πάντοτε σε θέση να εντοπίσουν όλα τα κενά ασφαλείας. Κάτι που οι επίδοξοι χάκερ μπορούν πολύ ευκολότερα.

Ωστόσο δεν είναι όλες οι επιθέσεις και οι παραβιάσεις ασφαλείας εμφανείς. Μερικοί χάκερς προτιμούν να εκμεταλλευτούν τα δεδομένα σου όσο το δυνατό περισσότερο, κρατώντας κρυφή την επίθεσή τους. Αν και η χρήση ενός καλού antimalware και firewall μπορεί να σε βοηθήσει αρκετά, δεν σημαίνει ότι μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος. Εάν θέλεις να μάθεις και εσύ αν σε χάκαραν, υπάρχουν συγκεκριμένες σελίδες στο διαδίκτυο που σου προσφέρουν την συγκεκριμένη δυνατότητα. Εμείς συγκεντρώσαμε τις καλύτερες από αυτές.

Διάβασε επίσης: Ο υπολογιστής σου έχει malware ιό! Δες πως να το αφαιρέσεις

Τα καλύτερα εργαλεία – ιστοσελίδες για να δεις αν σε χάκαραν

1. Have I Been Pwned?

Το Have I Been Pwned είναι ένας από τους παλαιότερους, πιο δημοφιλείς και κορυφαίος ιστότοπους του συγκεκριμένου είδους. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα συλλέγει και αξιολογεί έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό δεδομένων προκειμένου να σε ενημερώσει αν σε χάκαραν.

Μόλις επισκεφτείς την ιστοσελίδα θα συναντήσεις μια γραμμή αναζήτησης. Αφού τοποθετήσεις το email σου θα σε ενημερώσει για το εάν συμπεριλαμβάνεται σε κάποια από τις λίστες και μάλιστα σε ποια συγκεκριμένα. Εάν η ένδειξη που θα  σου εμφανίσει είναι πράσινη τότε τα πράγματα είναι ευχάριστα. Εάν από την άλλη κοκκινήσει, τότε καλό θα ήταν να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στις πληροφορίες που σου παρέχονται παρακάτω. Ωστόσο στην συγκεκριμένη αναζήτηση πέραν της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείς να συμπεριλάβεις και οποιοδήποτε username χρησιμοποιείς σε ιστοσελίδες, forums, παιχνίδια κλπ.

Επιπρόσθετα, μια ιδιαίτερη χρήσιμη λειτουργία του have i been pwned είναι η δυνατότητα να καταχωρήσεις το email σου και αυτό να σε ενημερώσει μόλις προκύψει κάποια παραβίαση. Έτσι μπορείς να αλλάξεις έγκαιρα τον κωδικό σου ώστε να αποφύγεις δυσάρεστες καταστάσεις.

2. Sucuri – έλεγχος ιστοσελίδων

Η εταιρεία Sucuri αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες στον χώρο της προστασίας από παραβιάσεις ασφαλείας και κακόβουλων επιθέσεων. Στα πλαίσια των υπηρεσιών που παρέχει, η Sucuri προσφέρει μια πληθώρα προϊόντων ασφαλείας για ιστοσελίδες (πχ. Στην πλατφόρμα του WordPress) καθώς και μια ιδιαίτερα χρήσιμη επέκταση για το Google Chrome.

Στα πλαίσια των ανωτέρω υπηρεσιών, μπορείς να βρεις στην επίσημη ιστοσελίδα τους έναν ιδια΄τιερα χρήσιμο σαρωτή ο οποίος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα σε ενημερώσει αν σε χάκαραν. Συγκεκριμένα, επισκεπτόμενος την ιστοσελίδα της Sucuri θα δεις μια μπάρα αναζήτησης στην οποία τοποθετείς την ιστοσελίδα σου. Αφού αναλύσει ολόκληρο τον ιστότοπο θα σε ενημερώσει για το αν έχει κενά ασφαλείας, εάν έχει παραβιαστεί ή αν έχιε μπει στην μαύρη λίστα λόγω κάποιου κακόβουλου λογισμικού. Ένα εξαιρετικό εργαλείο για όλους του ιδιοκτήτες ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων, για bloggers κλπ.

3. BreachAlarm

Το BreachAlarm αποτελεί μια εναλλακτική του Have I Have Pwned. Σου προσφέρει την δυνατότητα να να ελέγξεις εάν όντως τα αποτελέσματα του Have I Have Pwned ισχύουν και όντως σε χάκαραν.  Η δυνατότητα ελέγχου της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι δωρεάν. Ωστόσο υπάρχει και η επί πληρωμή επιλογή για ειδοποίηση μέσω email μόλις εντοπιστεί κάτι επικίνδυνο.

Εάν και η πληρωμένη έκδοση μπορεί να φανεί αρκετά χρήσιμη σε μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις καθώς και σε ιδιώτες με πολλαπλούς λογαριασμούς email, εμείς θα λέγαμε ότι ο δωρεάν έλεγχος είναι υπέρ αρκετός.

Διάβασε επίσης: Comodo Internet Security – Δωρεάν προστασία από ιούς και malware

4. DeHashed

Το DeHashed λειτουργεί παρόμοια με τις ανωτέρω ιστοσελίδες αν και η δομή του καθώς και ο τρόπος διαχείρισης του συγκεκριμένου εργαλείου είναι αρκετά πιο σύνθετα. Ως βασικό στόχο, το DeHashed έχει ως στόχο να εντοπίσει παραβιάσεις στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου καθώς και αν σε χάκαραν. Μάλιστα, υπάρχει και η δυνατότητα ελέγχου εάν έχει παραβιαστεί και κάποιος συγκεκριμένος κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιείς, ωστόσο δεν θα το συνιστούσαμε.

Όπως προαναφέραμε το DeHashed μπορεί να σε μπερδέψει, αφού η χρήση του δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη. Αυτός είναι και ο λόγος που το αφήσαμε τελευταίο στην λίστα με τις ιστοσελίδες για να δεις αν σε χάκαραν. Ωστόσο εάν θέλεις να παιδευτείς λίγο, το εργαλείο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και μπορεί να εντοπίσει σημαντικά κενά ασφαλείας και παραβιάσεις στους λογαριασμούς σου.

Διάβασε επίσης: Τα καλύτερα Chrome Extensions για ασφάλεια της περιήγησής σας

Πως λειτουργούν τα συγκεκριμένα εργαλεία;

Όλες οι ιστοσελίδες που αναλύσαμε παραπάνω λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο. Ο εντοπισμός των κενών ασφαλείας βασίζεται στην συλλογή δεδομένων από διάφορες πηγές σχετικά με ιστοσελίδες και εφαρμογές που παραβιάστηκαν στο παρελθόν και από τις οποίες διέρρευσαν τα στοιχεία του λογαριασμού σου. Σίγουρα τα συγκεκριμένα εργαλεία δεν είναι τα μόνα, ωστόσο είναι τα πιο ασφαλή και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις άφοβα. Αρκετές σελίδες δηλώνουν ψευδώς ότι θα ελέγξουν εάν σε χάκαραν και στην ουσία θα εκμεταλλευτούν το email σου για μια πιθανή μελλοντική επίθεση. Καλό λοιπόν θα ήταν να προσέχεις ποια εργαλεία χρησιμοποιείς για τον συγκεκριμένο σκοπό.  

Tags: Hack, Hackers, security, Εργαλεία, Ιστοσελίδες, προστασία

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Exit mobile version