Προσφορές
2,093 προβολες

Τι είναι τα Steam points (πόντοι Steam) και πώς να τα χρησιμοποιήσεις

Τι είναι τα Steam points (πόντοι Steam) και πώς να τα χρησιμοποιήσεις

Το Steam είναι το πιο δημοφιλές marketplace για να αγοράσεις παιχνίδια για υπολογιστή σε ψηφιακή μορφή. Αυτό είναι γνωστό. Αυτό που δε γνωρίζουν πολλοί είναι ότι με κάθε αγορά κερδίζεις πόντους. Τι είναι λοιπόν τα steam points και πώς μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις;

Διάβασε επίσης: Τι είναι τα παιχνίδια εναλλακτικής πραγματικότητας (ARG) και σε τι διαφέρουν από αυτά της επαυξημένης πραγματικότητας;

Τι είναι τα Steam points, πόσα λαμβάνεις με τις αγορές και τι μπορείς να κάνεις με αυτά;

Τα Steam point αποτελούν τμήμα του συστήματος επιβράβευσης του Steam. Για κάθε δηλαδή αγορά σου λαμβάνεις ως ανταμοιβή κάποιους πόντους. Συγκεκριμένα, για κάθε 1€ που δαπανείς για τις αγορές σου στο Steam, κερδίζεις 98 πόντους. Και κάθε φορά δηλαδή που αγοράζεις κάτι οι πόντοι προστίθενται στους ήδη υπάρχοντες του λογαριασμού σου.

Να πούμε βέβαια, πως δεν κερδίζεις πόντους αγοράζοντας το καθετί. Αν για παράδειγμα αγοράσεις μία ψηφιακή δωροκάρτα Steam, δε θα λάβεις πόντους. Σημειωτέον επίσης πως τα Steam points σου δεν μπορείς να τα ανταλλάξεις για χρήματα ούτε και να αγοράσεις άλλα παιχνίδια!

Τα Steam points λοιπόν μπορείς να τα εξαργυρώσεις όποτε εσύ θέλεις αγοράζοντας πράγματα για κάποια συγκεκριμένα παιχνίδια. Ειδικότερα, μπορείς να δεις στο μαγαζί πόντων (points shop) όλα τα items, packs, bandles κλπ που μπορείς να πάρεις δίνοντας πόντους Steam. Μπορείς επίσης να τα χρησιμοποιήσεις για τον λογαριασμό σου, παίρνοντας avatars, background και τα συναφή. Τέλος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα Steam points σου δίνοντάς τα σε άλλους λογαριασμούς ως reward μέσα στην κοινότητα του Steam.

Αντίστοιχα ο μόνος τρόπος για να λάβεις δωρεάν πόντους Steam (δηλαδή χωρίς να αγοράσεις παιχνίδια) είναι να τους λάβεις ως ανταμοιβή από κάποιον άλλον χρήστη.

Όπως καταλαβαίνεις, τα Steam Points δεν έχουν και καμία ιδιαίτερη αξία. Ωστόσο, αποτελούν ένα απλό μέσο επιβράβευσης του Steam marketplace που μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις την εμπειρία σου εντός αυτού λίγο πιο διασκεδαστική.

Διάβασε επίσης: Τι είναι το Web3 (σημασιολογικός ιστός) και τι να αναμένουμε από αυτό το στάδιο του διαδικτύου;

Tags: , , , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Exit mobile version