Διάφορα
1,307 προβολες

Ο Elon Musk πούλησε μετοχές της Tesla ύψους 4 δις

μετοχές της Tesla

Λίγες μέρες αφότου συμφώνησε να εξαγοράσει την Twiiter, ο Elon Musk πούλησε μετοχές της Tesla ύψους τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η πώληση αυτή οδήγησε σε εικασίες ότι θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση της σχεδιαζόμενης εξαγοράς 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter συμφώνησε τη Δευτέρα να αποδεχθεί εν τέλει την πρόταση εξαγοράς από τον Elon Musk.

Ωστόσο, έγραψε στο Twitter ότι δεν σχεδιάζει να πουλήσει άλλες από τις μετοχές της Tesla που διαθέτει. Μπορείς να δεις το σχετικό Tweet εδώ.

Οι αρχειοθετήσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ έδειξαν ότι ο Elon Musk πούλησε συνολικά μετοχές ύψους 4,4 εκατομμυρίων δολαρίων της Tesla την Τρίτη και την Τετάρτη. Ήταν η πρώτη του πώληση μετοχών της Tesla από τότε που “ξεφόρτωσε” μετοχές αξίας 16,4 δισ. δολαρίων τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Αυτό έγινε αφού ρώτησε τους περισσότερους από 80 εκατομμύρια followers του στο Twitter, αν θα έπρεπε να πουλήσει το 10% του μεριδίου του από την κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ποιό ήταν το παρασκήνιο και πώς έπεσε η αξία στις μετοχές της Tesla

Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla υποχώρησαν απότομα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα λόγω των ανησυχιών ότι ο Musk θα πουλήσει μέρος του μεριδίου του στην αυτοκινητοβιομηχανία για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία Συγκεκριμένα, οι μετοχές της Tesla έχουν υποχωρήσει περίπου κατά 20% από τότε που ο Musk αποκάλυψε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι είχε αγοράσει μερίδιο 9,2% στο Twitter.

Η πτώση των μετοχών της Tesla θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη συμφωνία του Twitter. Μόνο την Τρίτη, περισσότερα από 125 δισεκατομμύρια δολάρια εξαλείφθηκαν από τη χρηματιστηριακή αξία της αυτοκινητοβιομηχανίας, αφού το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης αποδέχθηκε την προσφορά εξαγοράς του.

Ο Musk είπε ότι θα δεσμεύσει 21 δισεκατομμύρια δολάρια από τα περιουσιακά του στοιχεία για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της συμφωνίας των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι επενδυτές ανησυχούσαν ότι ίσως χρειαστεί να πουλήσει μετοχές της αυτοκινητοβιοχημανίας για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της εξαγοράς.

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται κάπως “ακραία”, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Elon Musk είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία σχεδόν 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως λόγω της συμμετοχής του στην Tesla. Έχει επίσης μερίδιο άνω του 40% στην εταιρεία πυραύλων SpaceX, η οποία εκτιμάται ότι αξίζει 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διάβασε επίσης: Το “Stop List” της Ρωσίας: Δεν είναι ευπρόσδεκτος στη Ρωσία ο Mark Zuckenberg

Tags: , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: