Internet News
3,323 προβολες

Η απληστία του Tiktok: Κερδίζει χρήματα από δεινοπαθούντες στη Συρία

Η απληστία του Tiktok: Κερδίζει χρήματα από δεινοπαθούντες στη Συρία

Η γνωστή πλέον σε όλους μας πλατφόρμα Tiktok, δεν είναι και τόσο “υγιής” όσο φαίνεται. Συγκεκριμένα, εδώ και αρκετό διάστημα βλέπουμε ότι δυσκολεύεται να περιορίσει περιεχόμενο που έχει ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ή και τον θάνατο μικρών παιδιών από ακραία challenges που προβάλλονται στη ροή του. Ωστόσο, σήμερα μιλάμε για κάτι εντελώς διαφορετικό. Ο λόγος αφορά στην απληστία του Tiktok, το οποίο βάζει χρήματα στα ταμεία του εκμεταλλευόμενο κάποιες οδυνηρές καταστάσεις.

Διάβασε επίσης: Νεκρό 10χρονο παιδί στο Tiktok – Σε μήνυση προχωρά η οικογένεια

Η απληστία του Tiktok και τα χρήματα που παίρνει ως προμήθεια από δωρεές

Μόλις σήμερα πληροφορηθήκαμε από το αντίστοιχο ρεπορτάζ του BBC ότι το Tiktok βγάζει χρήματα εις βάρος των ανθρώπων που δεινοπαθούν αυτή τη στιγμή στη Συρία.

Πιο αναλυτικά, το BBC αναφέρει πως το Tiktok εδώ και αρκετό διάστημα συγκεντρώνει χρήματα από φιλανθρωπίες που πραγματοποιούνται για χάρη των εκτοπισμένων ανθρώπων στα στρατόπεδα στη Συρίας. Πιο συγκεκριμένα, στη ροή της πλατφόρμας εμφανίζονται εδώ και αρκετό καιρό Live video με ανθρώπους από τη Συρία (και πολλές φορές μικρής ηλικίας) που παρακαλούν για μία οικονομική βοήθεια ζητώντας ψηφιακά δώρα τα οποία μπορούν να “ανταλλάξουν” για μετρητά. Η απληστία λοιπόν του Tiktok φαίνεται από το γεγονός πως το Tiktok συγκρατεί έως και 70% από τα χρήματα των δωρεών.

Η απληστία του Tiktok: Κερδίζει χρήματα από δεινοπαθούντες στη Συρία

Η όλη διαδικασία διευκολύνεται από τους λεγόμενους “μεσάζοντες” του Tiktok. Οι μεσάζοντες αυτοί κινητοποιούν τη διαδικασία παρέχοντας στις οικογένειες, που ζητούν χρήματα, τηλέφωνα και εξοπλισμό για να μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς του Tiktok και να κάνουν live στην πλατφόρμα.

Σημειωτέον επίσης πως λόγω του ότι ο αλγόριθμος του Tiktok προτείνει περιεχόμενο με βάση τη γεωγραφική προέλευση του αριθμού τηλεφώνου ενός χρήστη, οι κάρτες SIM που “μοιράζονται” από τους μεσάζοντες είναι βρετανικές, καθώς σύμφωνα με τις στατιστικές, οι Βρετανοί είναι αυτοί που έχουν δώσει τα περισσότερα χρήματα για δωρεές για αυτό το ζήτημα έως τώρα.

Βλέπουμε λοιπόν εν κατακλείδι, πως οι πλατφόρμες αυτές, οι φαινομενικά “άκακες”, εκμεταλλεύονται την απήχηση που έχουν προκειμένου να αισχροκερδούν, και μάλιστα εις βάρος αβοήθητων κοινωνικών ομάδων.

Tags: aplistia toy Tiktok, bbc, News, tiktok, απληστία του Tiktok

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: