Mobile
7,211 προβολες
5 Σχόλια

Google Play Store – Οι καλύτερες δωρεάν εναλλακτικές εφαρμογές

Google Play Store - Οι καλύτερες δωρεάν εναλλακτικές εφαρμογές

Το Google Play Store είναι αναμφισβήτητα η πιο γνωστή και επιτυχημένη εφαρμογή στον κόσμο του Android. Δεν είναι μόνο ένα μέσο για να κατεβάζεις και να εγκαταστείς εφαρμογές, αλλά και για να τις ενημερώνεις κιόλας.

Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου το Google Play Store δεν επιτρέπει την εγκατάσταση μερικών γνωστών εφαρμογών. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους μια εφαρμογή δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε μια Android συσκευή από το Google Play Store (τις περισσότερες φορές ευθύνεται ο τόπος διαμονής/χωρά, ότι δεν υποστηρίζεται το μοντέλο κ.α.).

Ευτυχώς, μπορείς να παραλήψεις το Google Play Store και να χρησιμοποιήσεις άλλες εναλλακτικές εφαρμογές σαν κι αυτό για να κατεβάσεις, να εγκαταστείς και να ενημερώνεις τις εφαρμογές σου – ναι, ακόμη κι αυτές που δεν υποστηρίζονται από τη συσκευή σου ή από την χώρα στην οποία κατοικείς.

Πως λειτουργούν οι εναλλακτικές του Google Play Store;

Σε αντίθεση με τα Windows Phone και τα iPhone, το Android είναι με διαφορά πολύ μεγαλύτερο από άποψη εφαρμογών. Αλλά η Google έχει περιορίσει εκατομμύρια χρήστες από το να χρησιμοποιούν συγκεκριμένες εφαρμογές. Ως εκ τούτου, κατεβάζοντας μια εναλλακτική εφαρμογή κάνεις και τη δουλειά σου.

Οι παρακάτω εφαρμογές λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο και παρέχουν κι αυτές με την σειρά τους εκατοντάδες χιλιάδες εφαρμογές (αν όχι όλες), με τη διαφορά πως οι περισσότερες είναι για όλες τις χώρες και διαθέσιμες για κάθε μοντέλο κινητού ή tablet.

1) Amazon App Store

Το App Store της Amazon είναι σίγουρα η δεύτερη δημοφιλέστερη και μεγαλύτερη εναλλακτική εφαρμογή του Google Play Store. Αν και ο σχεδιασμός της εφαρμογής δεν είναι και από τους καλύτερους που υπάρχουν, είναι εύκολο στη χρήση και κάθε αρχάριος χρήστης θα μπορέσει να τη χρησιμοποιήσει από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

Όλες οι εφαρμογές που παρέχονται από το Amazon App Store είναι σωστά κατηγοριοποιημένες με επιλογές για να αναζητήσεις εφαρμογές βάση των κριτικών, της δημοτικότητας, των top δωρεάν και πάει λέγοντας. Μόλις βρεις μια εφαρμογή, απλά πάτα το κουμπί της εγκατάστασης και είσαι έτοιμος.

2) GetJar

Το GetJar είναι σίγουρα ένα από τα πιο παλιά app stores και αρκετοί χρήστες ίσως το θυμούνται από το Symbian ακόμα. Φυσικά, μια τέτοια εφαρμογή δεν θα μπορούσε να λείπει και από τους κατόχους Android συσκευών.

Μπορείς να εγκαταστήσεις το GetJar στην συσκευή σου εύκολα και γρήγορα από την ιστοσελίδα του, ή ακόμα και να κατεβάσεις εφαρμογές και να τις εγκαταστήσεις χωρίς να έχεις το GetJar καν εγκατεστημένο.

Αν και έχει κι αυτό με τη σειρά του μια πολύ καλή και σωστή κατηγοριοποιήσει για να αναζητείς εφαρμογές, κάποιες από αυτές που διαφημίζει στην αρχική σελίδα δεν είναι τόσο καλές και δεν έχουν ενημερωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

3) Mobile9

Το συγκεκριμένο store έχει αυτή την στιγμή στη βάση του εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες οι οποίοι το χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση. Το Mobile9 το χρησιμοποιούν κυρίως άγνωστοι προγραμματιστές οι οποίοι αναδεικνύουν το ταλέντο τους στη δημιουργία εφαρμογών ανεβάζοντας ότι δημιουργούν στο συγκεκριμένο store.

Το Mobile9 παρέχει επίσης αρκετές εφαρμογές δωρεάν, οι οποίες στο Google Play Store ζητούν να τις αγοράσεις. Κι αυτό με τη σειρά του είναι όμορφα κατηγοριοποιημένο για να βρίσκεις εύκολα και γρήγορα εφαρμογές.

4) F-Droid

Μέσα στη λίστα με τις καλύτερες δωρεάν εναλλακτικές εφαρμογές του Google Play Store είναι φυσικά και το F-Droid. Από τη λίστα που έχουμε δημιουργήσει θα έχεις καταλάβει μέχρι στιγμής πως οι περισσότερες από τις εφαρμογές που προτείνουμε είναι δωρεάν και δεν παρακολουθούν τους χρήστες τους. Απλά εγκατέστησε το F-Droid, βρες εφαρμογές και εγκατέστησε τες εύκολα και γρήγορα.

Το F-Droid παρέχει κατηγοριοποιημένες όλες τις εφαρμογές του, οι οποίες είναι δωρεάν και ασφαλείς για να τις χρησιμοποιήσει κάθε χρήστης άφοβα.

5) Mobogenie Market

Το Mobogenie είναι άλλη μια εξαιρετική εναλλακτική η οποία παρέχει εκατοντάδες χιλιάδες δωρεάν εφαρμογές και έχει αποκτήσει μια τεράστια βάση με εκατομμύρια χρήστες.

Το Mobogenie παρέχει κυρίως προτεινόμενες εφαρμογές και εκτός από εφαρμογές, παρέχει επίσης στους χρήστες του τη δυνατότητα να κατεβάζουν YouTube βίντεο, ήχους κλήσης, βιβλία, wallpapers και πολλά ακόμα που κανένα άλλο store δεν παρέχει.

Εκτός αυτών, παρέχει και file manager για να διαχειρίζεσαι τα αρχεία σου καθώς επίσης και PC Client χαρακτηριστικό για να μεταφέρεις εύκολα και γρήγορα τα αρχεία σου μεταξύ συσκευών.

6) Samsung galaxy App Store

Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι πάρα πολύ γνωστή λόγο του ότι έρχεται προ-εγκατεστημένη με σχεδόν κάθε smartphone της Samsung. Κάποτε, ήταν διαθέσιμη μόνο για τους κάτοχος Samsung συσκευών, αλλά πλέον κάθε Android χρήστης μπορεί να την κατεβάσει και να την εγκαταστήσει.

Το Samsung Galaxy App Store παρέχει τις πιο γνωστές δωρεάν και επί πληρωμής εφαρμογές και παιχνίδια, έχει πολύ κατηγοριοποίηση και αν το χρησιμοποιήσεις συχνά, θα δεις και αρκετές προσφορές για παιχνίδια και εφαρμογές.

7) Slide ME

Το Slide ME είναι ίσως η πιο αποτελεσματική εναλλακτική λύση για τους χρήστες που δεν θέλουν να χρησιμοποιούν το Google Play Store. Παρέχει αρκετούς τρόπους πληρωμής για να αγοράζεις εφαρμογές και παιχνίδια (μέσω Paypal, χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών κ.α.) και οι χρήστες το θεωρούν ως το πιο έμπιστο store.

Παρέχει επίσης 24×7 τεχνική υποστήριξη προς όλους τους χρήστες τους και πανέξυπνες προτάσεις για εγκατάσταση εφαρμογών.

8) AppBrain

Αν ψάχνεις ένα store το οποίο παρέχει εφαρμογές επί πληρωμής εντελώς δωρεάν, τότε το AppBrain είναι η στάση σου. Παρέχει και εφαρμογή αλλά και ιστοσελίδα από την οποία μπορείς να κατεβάζεις επί πληρωμή εφαρμογές εντελώς δωρεάν.

9) Aptoide

Το Aptoide προτείνεται από πολλές ιστοσελίδες και χρήστες, καθώς επίσης και από τη συντακτική ομάδα του Tsouk. Το συγκεκριμένο app store σίγουρα παρέχει περισσότερες δωρεάν εφαρμογές απ’ ότι το AppBrain που αναφέραμε παραπάνω (οι οποίες κανονικά για να τις χρησιμοποιήσεις πρέπει να τις αγοράσεις πρώτα).

Το περιβάλλον και ο σχεδιασμός του Aptoide είναι παρόμοιος με αυτόν του Google Play Store και παρέχει καλή κατηγοριοποίηση όπως επίσης και προτάσεις για εγκατάσταση εφαρμογών. Τέλος, κάνει συνεχώς σάρωση και ελέγχει για εφαρμογές που δεν έχουν ενημερωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

10) ApkMirror

Τέλος, έχουμε το ApkMirror, το οποίο παρέχει ένα τρελό σχεδιασμό στην ιστοσελίδα σου, από την οποία μπορείς να βρεις σχεδόν κάθε εφαρμογή που έχει φτιαχτεί για Android συσκευές (πολλές από τις οποίες δεν υπάρχουν καν στο Google Play Store).

Το ApkMirror είναι επίσης καταπληκτικό στο να παρέχει νέες ενημερώσεις εφαρμογών στους χρήστες του – πιο γρήγορα και από το Google Play Store, το οποίο αρκετές φορές αδυνατεί να παρέχει μια ενημέρωση την ώρα που βγαίνει.

Εσύ ποιο εναλλακτικό Store προτιμάς να χρησιμοποιήσεις στην Android συσκευή σου και γιατί; Πιστεύεις πως ξεχάσαμε να προσθέσουμε κάποια στη λίστα; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Tags: , , , ,

Διάβασε επίσης

5 Σχόλια. Leave new

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης:
Exit mobile version