Desktop Tools
11,719 προβολες
9 Σχόλια

Επεξεργασία βίντεο: Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα

Επεξεργασία βίντεο: Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα

Κάθε φορά που ένας video maker δημιουργεί ή κάνει επεξεργασία βίντεο, κάπου μέσα στην καρδιά του γνωρίζει πως το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι ούτε ελάχιστα κοντά σε αυτό που ήλπιζε να είναι εξ ‘αρχής. Ξέρει ότι πρέπει να κάνει περισσότερες αλλαγές, να αφαιρέσει περισσότερα κομμάτια και να προσθέσει άλλα ώστε να δει τα αποτελέσματα που ήλπιζε. Για να γίνουν όλα αυτά, ωστόσο, απαιτείται ένα αξιόλογο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο το οποίο να παρέχει όλα τα κατάλληλα εργαλεία και χαρακτηριστικά για την επεξεργασία και την δημιουργία ενός βίντεο.

Εξαιρετικά ενοχλητικό είναι το γεγονός πως η επεξεργασία βίντεο δεν είναι μια τέχνη στην οποία μπορεί να γίνει κάποιος expert πολύ γρήγορα. Ακόμη κι αν ένας video maker γνωρίζει πως να επεξεργάζεται βίντεο, όμως, αυτό δεν σημαίνει πως η τσέπη του αντέχει όλα τα επαγγελματικά προγράμματα επεξεργασίας βίντεο.

Τα καλύτερα προγράμματα για επεξεργασία βίντεο

Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένοι προγραμματιστές λογισμικού εκεί έξω οι οποίοι αναγνωρίζουν την ανάγκη ενός καλοσχεδιασμένου λογισμικού επεξεργασίας βίντεο το οποίο και να παρέχει αξιόλογα εργαλεία, αλλά και να είναι εντελώς δωρεάν. Μπορεί αυτά τα προγράμματα να μην εκτελούν όλες τις λειτουργίες που εκτελεί ένα επαγγελματικό πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο, αλλά σίγουρα μπορούν να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς.

10. Windows Movie Maker

Η πρώτη έκδοση του Movie Maker κυκλοφόρησε το 2000 από την Microsoft και από τότε έχει αναβαθμιστεί και παραμένει η νούμερο ένα επιλογή για εκατομμύρια χρήστες των Windows. Είναι εύκολο στη χρήση και σου επιτρέπει να προσθέτεις, να αφαιρείς ή να μεταφέρεις φωτογραφίες και βίντεο, καθώς επίσης να περνάς και κάποια βασικά εφέ σε αυτά. Μόλις ολοκληρώσεις την επεξεργασία ενός βίντεο, το Movie Maker σου παρέχει την επιλογή να το ανεβάσεις απευθείας στο YouTube, το Facebook και σε πολλές άλλες online πλατφόρμες. Το Movie Maker είναι επίσης αρκετά ελαφρύ, οπότε αν ο υπολογιστής σου δεν έχει μεγάλες επιδόσεις, δεν θα ζοριστεί να τρέξει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

9. Kate’s Video Toolkit

Το Kate’s Video Toolkit είναι ένας μετατροπέας βίντεο αρχείων καθώς επίσης και επεξεργαστής βίντεο την ίδια στιγμή. Δεν είναι τόσο προηγμένο όσο το Movie Maker, αλλά δεν είναι και αχρησιμοποίητο. Μπορεί να μετατρέψει διάφορα είδη μορφών βίντεο, όπως MP4, AVI, MPEG, MOV κ.τ.λ. σε MPEG, MP4, MOV κ.τ.λ. Αν και δεν σου επιτρέπει να μεγιστοποιήσεις το παράθυρο του, η μηδενική τιμή του σου τραβάει το ενδιαφέρον για να το χρησιμοποιήσεις.

8. WeVideo

Η μεγάλη του ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια το έχει κάνει αρκετά γνώριμο για εκατοντάδες χρήστες, και όχι άδικα. Το WeVideo παρέχει χαρακτηριστικά όπως cloud-based λογισμικό επεξεργασίας βίντεο και την ικανότητα να παίρνει βίντεο απευθείας από ιστοσελίδες όπως το YouTube και το Facebook. Το πρόγραμμα, δυστυχώς, έχει κάποιους περιορισμούς, αφού περιλαμβάνει μόλις 1GB χωρητικότητας στην cloud υπηρεσία του και μόλις 5 λεπτά βίντεο μεταμορφώσεων ανά μήνα για τις online ιστοσελίδες. Αυτά τα μειονεκτήματα υπάρχουν μόνο στην δωρεάν του έκδοση, αφού προσφέρει δύο επί πληρωμής πακέτα για τους πιο απαιτητικούς χρήστες (αρκετά φθηνά).

7. Avidemux

Είναι ένα σχετικά μικρό και όχι πολύ σημαντικό λογισμικό επεξεργασίας βίντεο. Ωστόσο, είναι open source με αποτέλεσμα να αξίζει έστω μια δοκιμή. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Avidemux για να ενώνουν δύο ή περισσότερα κλιπ μεταξύ τους χωρίς εκ νέου κωδικοποίησης. Οι χρήστες μπορούν επίσης να προσθέτουν εφέ και φίλτρα στα βίντεο τους, όπως επίσης να και αλλάζουν την προσαρμογή των χρωμάτων, την φωτεινότητα, την αντίθεση, να κόβουν τα βίντεο, να τα θολώνουν και πολλά ακόμα. Είναι μια αρκετά αξιοπρεπή επιλογή αν θέλεις κάνεις βασική επεξεργασία στα βίντεο σου και να μάθεις τα αρχικά της δουλειάς.

6. VSDC Free Video Editor

Το VSDC Video Editor παρέχει στον χρήστη σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά και εργαλεία που παρέχουν τα περισσότερα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας βίντεο. Με το VSDC Video Editor, ο χρήστης μπορεί να προσθέσει βίντεο, φωτογραφίες και ήχους, να αλλάξει τον θόρυβο του περιβάλλοντος, να κόψει, να αλλάξει το μέγεθος και αρκετά άλλα πράγματα. Δυστυχώς δεν είναι το πρόγραμμα επεξεργασίας που θα περίμενες να δεις, αφού έχει μεγάλη έλλειψη από βασικά εργαλεία επεξεργασίας.

5. MPEG StreamClip

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι εξαιρετικό για μοντάζ, κόψιμο σκηνών, trimming, αλλαγή μεγέθους, περιστροφή και εξαγωγή soundtrack κομματιών. Επιτρέπει στον χρήστη να ανοίξει πολλαπλά αρχεία ταυτόχρονα και να παίρνει τα δεδομένα από DVD ή βίντεο σε ιστοσελίδες. Όλα αυτά σε μόλις 327KB χωρητικότητας – το οποίο είναι ένας πολύ καλός λόγος για να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα κατευθείαν. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν πως ένα τόσο μικρό πρόγραμμα δεν μπορεί να παρέχει τα βασικά, είναι λάθος. Μπορεί και το κάνει – Το MPEG StreamClip είναι ένα ζωντανό παράδειγμα.

4. VirtualDub

Αν η μορφή των βίντεο σου είναι σε AVI, τότε το VirtualDub είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Το πρόγραμμα λειτουργεί μόνο με AVI αρχεία, αν και οι λειτουργίες του είναι λίγο ξεπερασμένες, και παρέχει όλα τα χαρακτηριστικά που θα βρεις σε άλλα λογισμικά επεξεργασίας βίντεο αλλά μόνο σε AVI μορφές – που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αξίζει τον κόπο.

3. Free Video Editor

Παλαιότερα ήταν γνωστό με την ονομασία ‘Free Video Dub’, αλλά και με το καινούργιο του όνομα δεν διαφέρει και πολύ. Δεν μπορείς να το θεωρήσεις διαφορετικό από τα υπόλοιπα προγράμματα, εκτός από μερικά κλισέ χαρακτηριστικά που παρέχει στους χρήστες του. Το θετικό με το Free Video Editor είναι πως δεν θέτει σε κίνδυνο την ποιότητα των βίντεο που επεξεργάζεσαι και δεν κωδικοποιεί το αρχικό αρχείο.

2. Freemake Video Converter

Αν και το όνομα του υποδηλώνει ότι είναι ένας μετατροπέας βίντεο, το Freemake κρύβει ένα κρυφό ταλέντο με την επεξεργασία βίντεο. Έχει μερικά βασικά εργαλεία και χαρακτηριστικά και επιτρέπει τον χρήστη να ανεβάσει τα ολοκληρωμένα βίντεο του απευθείας στο YouTube.

1. Lightworks

Το Lightworks κυκλοφόρησε το 2014 και είναι σίγουρα “το κάτι άλλο” στην λίστα των λογισμικών επεξεργασίας βίντεο. Αν και δεν κατάφερε να λάβει την ίδια φήμη και δημοτικότητα που έχει το Windows Movie Maker, είναι σίγουρα το καλύτερο στην κατηγορία του. Τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά που παρέχει στους χρήστες του το κάνουν μοναδικό στο είδος του, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές για την επεξεργασία μεγάλων και επιτυχημένων ταινιών του Χόλιγουντ, όπως το Mission Impossible και το Batman. Δυστυχώς, τα περισσότερα χαρακτηριστικά και εργαλεία που παρέχει είναι επί πληρωμής, αλλά κάποια βασικά βρίσκονται και στην δωρεάν έκδοση.

Εσύ ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς για επεξεργασία βίντεο; Άφησε το σχόλιο σου παρακάτω και πες μας τις απόψεις σου για τα παραπάνω προγράμματα, αν ξεχάσαμε να προσθέσουμε κάποιο ή γι ‘αυτό που χρησιμοποιείς.

Tags: Δωρεάν, Επεξεργασία βίντεο, Εφαρμογές, Προγράμματα

Διάβασε επίσης

9 Σχόλια. Leave new

  • το movie maker ειναι απλο και κανει πολλα,το χρησιμοποιω συνεχεια και κανει καλη δουλεια

    Απάντηση
  • […] Διάβασε επίσης: Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας βίντεο […]

    Απάντηση
  • […] Διάβασε επίσης: Επεξεργασία βίντεο: Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα […]

    Απάντηση
  • Κάποια από αυτά φαίνονται σαν από αυτά τα ημιερασιτεχνικά προγράμματα που ξεφυτρώνουν από εδώ και από εκεί και άμα τα χρησιμοποιήσεις πάντα υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Σίγουρα αυτή η λίστα θέλει ανακατάταξη. Και επειδή υπάρχουν και video converters, θα προσθέσω τα:
    Handbrake
    HitFilm 4 Express
    Resolve

    Απάντηση
    • Ότι δίνεις παίρνεις! Δεν μπορεί να έχεις ένα δωρεάν πρόγραμμα και να περιμένεις να δεις τα καλύτερα αποτελέσματα από αυτό. Άλλωστε, για να φτιαχτεί ένα τέτοιο πρόγραμμα απαιτεί πολλές ώρες δουλειάς η οποία στο τέλος δεν ανταμείβεται επειδή το πρόγραμμα παρέχετε δωρεάν.

      Τα προγράμματα ότι κάνουν, το κάνουν καλά μέχρι ένα σημείο.

      Απάντηση
  • Καλημέρα σας. Μπορω να ρωτησω κατι??
    Επειδή θελω να κανω YouTube καναλι, ποιο απο αυτα τα προγραμματα ειναι πιο καλο για να κανω edit τα βιντεο μ??? :3

    Απάντηση
    • Οι πιο γνωστοί YouTubers (ή vlogers εν πάση περίπτωση) χρησιμοποιούν είτε το Sony Vegas Pro είτε το Adobe After Effects. Για βασική επεξεργασία των βίντεο τους χρησιμοποιούν το Adobe Premiere. Αλλά αυτά είναι προγράμματα τα οποία κοστίζουν.

      Για δωρεάν προγράμματα, μπορείς να κάνεις καλό ξεκίνημα με το Lightworks, το οποίο θεωρώ πως είναι το καλύτερο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο από τα υπόλοιπα που παρέχονται στην λίστα.

      Απάντηση
  • Καλησπέρα! Να ρωτήσω το εξής: Γνωρίζει κάποιος αν σε κάποιο από αυτά τα προγράμματα υπάρχει η δυνατότητα να μπει σαν φόντο μια κλειδαρότρυπα και να δείχνεται μέσα από αυτή το βίντεο. Θα χαιρόμουν πολύ να μου έλεγε κάποιος ό,τι γνωρίζει. Ευχαριστώ πολύ. 🙂

    Απάντηση
    • καλησπέρα. δεν μπορώ να σου πω σιγουρα αν υπάρχει σαν επιλογή. αλλά αν σε κάποιο υπάρχει η δυνατότητα συνδιασμού εικόνων τότε σίγουρα μπορείς αφού πρώτα θα έχεις δημιουργήσει το κενό προβολής σου μέσα από την κλειδαρότρυπα 🙂

      Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Exit mobile version