ΔιάφοραΔωρεάνΔωρεάν υπηρεσίες
2,038 προβολες

Δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους από τη “Συμμορία του Ήλιου”

Δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους από τη "Συμμορία του Ήλιου"

Δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους από τη “Συμμορία του Ήλιου”. Η “Συμμορία του Ήλιου” είναι ένα εργαστήριο Θεατρικής και Μουσικής Έκφρασης για παιδιά και μικρούς. Λόγω της πανδημίας έχει οργανώσει πολλές εκδηλώσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους online. Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν και γίνονται μέσω facebook ή και όχι. Το site του εργαστηρίου είναι το www.symmoriatouiliou.gr και η σελιδα στο fb είναι https://www.facebook.com/symmoriatouiliou.

Λίγα λόγια για το εργαστήρι

O χώρος Συμμορία του Ήλιου ιδρύθηκε πριν λίγα χρόνια, το 2012 από τη Μελίνα Σκούφου υπό τη μορφή Αστικής μη Κερδοσκοπικής εταιρίας. Το 2018 η Συμμορία του Ήλιου, ανανεώθηκε με τη σύμπραξη της Μελίνας Σκούφου και της Λιάνας Σταυρουλάκη και συστήθηκε νέα Ο.Ε. εταιρία με στόχο τις ακόμα πιο ποιοτικές παροχές υπηρεσιών πολιτισμού, παραγωγής και παρουσίασης θεατρικών και γενικότερα καλλιτεχνικών θεαμάτων, καθώς και άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες μέσω των εξειδικευμένων εργαστηρίων και μαθημάτων.

Εμείς έχουμε ξεχωρίσει μερικές από τις επόμενες δωρεάν εκδηλώσεις του εργαστηρίου και αναφέρουμε κάποιες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο της κάθε εκδήλωσης.

Εκδηλώσεις

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 14:00 μ.μ.

Δημιουργικός Χορός για παιδιά 10-14 ετών

Η εκδήλωση είναι διάρκειας 2 ωρών και απευθύνεται σε παιδιά 10-14 ετών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά καλό είναι να γίνει κράτηση θέσης.

Η κίνηση και η χρήση του σώματος είναι ο πρωταρχικός τρόπος με τον οποίο ο άνθρωπος αισθάνεται, επικοινωνεί και/ή εκφράζεται. Το έξω γλωσσικό κομμάτι της επικοινωνίας καταλαμβάνει το 90% σε σχέση με την επικοινωνία μέσω των λέξεων.


Η περίοδος της εφηβείας χαρακτηρίζεται από πολλές και σημαντικές αλλαγές στη ζωή του ανθρώπου. Αλλαγές που αφορούν την μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και έπειτα στο Λύκειο, αλλαγές που αφορούν την σωματική διάπλαση και την συναισθηματική/ ψυχική ωρίμανση. Από την παιδική ηλικία, ο έφηβος, μεταβαίνει στην ενήλικη ζωή. Η περίοδος λοιπόν αυτή εμπεριέχει έναν πλούτο συναισθημάτων, καταστάσεων, δυνατοτήτων, εμπειριών. Το μάθημα του δημιουργικού χορού απευθύνεται σε παιδιά 10 με 14 ετών. Σαν στόχο έχει να εξερευνήσει τα βασικά στοιχεία της κίνησης όπως Χρόνος, Χώρος, Δύναμη, Σχήμα μέσω του κινητικού αυτοσχεδιασμού.

Δείτε ακόμα: Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν: Μια διασκεδαστική ταινία για μικρούς και μεγάλους

Εργαστήριο μουσικοκινητικής C. Orff για παιδιά 3-5 ετών

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 στις 5 μ.μ.

Ένα δημιουργικό και διασκεδαστικό εργαστήριο μουσικοκινητικής αγωγής C. Orff τμήμα για παιδιά 3 – 5 ετών. Η διάρκεια είναι μία ώρα και η συμμετοχή δωρεάν. Για τη συμμετοχή σας όμως καλό είναι να γίνει κράτηση θέσης.


Η συνάντηση της μουσικής, του λόγου και της κίνησης δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να αξιοποιήσουν τις υπάρχουσες εμπειρίες τους έτσι ώστε να αναπτυχθούν σωματικά, γνωστικά και συναισθηματικά. Επιπλέον μπορούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία ευαισθητοποιώντας τα απέναντι στη μουσική και στις τέχνες γενικότερα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωριμία με εύκολα κρουστά όργανα, ρυθμικό παίξιμο με συνοδεία τραγουδιών, μουσική ακρόαση, μουσικό και κινητικό αυτοσχεδιασμό, στοιχεία εκφραστικής κίνησης, κατασκευές αυτοσχέδιων οργάνων, παιχνίδια και δραστηριότητες. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τη μουσική τους αντίληψη, τη συναισθηματική και καλλιτεχνική τους έκφραση, να βελτιώσουν την επικοινωνία τους, τη δημιουργικότητα, την αυτοσυγκέντρωση, τη μνήμη και την ομαδικότητα τους. Επιπλέον εισάγονται στον μαγικό κόσμο της μουσικής και των τεχνών

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021 στις 8 μ.μ.

Ομάδα Θεατρικής Έκφρασης

Η εκδήλωση είναι συνήθως προγραμματισμένη για κάθε Πέμπτη και έχει διάρκεια δύο ώρες. Η κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή σας.

Η Ομάδα Θεατρικής Έκφρασης απευθύνεται σε ανθρώπους, οι οποίοι αναζητούν έναν εναλλακτικό τρόπο έκφρασης. Στόχος της ομάδας είναι η έκφραση, η επικοινωνία και η συλλογική δημιουργία σε αυτοτελείς ομάδες, με διαφορετικό θέμα κάθε φορά. Οι συμμετέχοντες εξασκούνται στον αυτοσχεδιασμό, σε βασικές αρχές υποκριτικής θεάτρου, ασκήσεις σωματικού θεάτρου, ασκήσεις ψυχοσωματικής ενεργοποίησης και έκφρασης, ομαδικότητας, ρυθμού, λόγου, φωνής, αναπνοών, χαλάρωσης, συγχρονισμού και σύνδεσης της ομάδας, επιτυγχάνοντας βαθιά σύνδεση με το σώμα, τα συναισθήματά τους, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.
Φορέστε άνετα ρούχα και ετοιμαστείτε να εκφραστείτε παίζοντας! Η ομάδα είναι ανοιχτή προς όλους και για τη συμμετοχή δεν απαιτείται οποιαδήποτε προηγούμενη εμπειρία.

Σάββατο 3 Απριλίου 2021 στις 10 π.μ

Παίζουμε με τις προκλήσεις και βρίσκουμε μαζί τις λύσεις | Εργαστήρια παιχνιδιού-ανάπτυξης 4-6 ετών

Κάθε Σάββατο του Απριλίου, για παιδιά 4-6 ετών, ένα εργαστήριο παιχνιδιού και ανάπτυξης, με τη Μαρίζα Τσάρη. Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. H διάρκεια είναι μία ώρα και η είσοδος είναι με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά.

Μικρές και μεγάλες προκλήσεις: Μία αφηγηματική διαδραστική παρουσίαση βιβλίων για παιδιά (και/ή με τους γονείς τους), γεμάτη παιχνίδια και ανακαλύψεις, στη Συμμορία του Ήλιου και σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Πεδίο-Ελληνικά Γράμματα.Τέσσερα βιβλία, τέσσερις εικονογραφημένες ιστορίες με οδηγούς ανάπτυξης: πως να υποστηρίξετε το παιδί σας στις μικρές μεγάλες προκλήσεις της νηπιακής ηλικίας. Ένα διπλό εργαλείο για να ξεπεράσετε τις αναπτυξιακές προκλήσεις της νηπιακής ηλικίας στο σημείο που συναντώνται οι σκέψεις του παιδιού με αυτές του ενήλικα. Μία πολύτιμη συμμαχία για την ανάπτυξη.

03/04/21 1ο Βιβλίο/εργαστήριο:
Είναι ώρα για Ύπνο.
Ένα υπέροχο κρεβάτι, μια ζεστή αγκαλιά και τρυφερές σκέψεις θα μας βοηθήσουν να ονειρευτούμε στον δικό μας χώρο. Θα φτιάξουμε μία ονειροπαγίδα και θα βρούμε τρόπους να αγαπήσουμε το κρεβάτι μας, νιώθοντας ασφαλείς. Θα τραγουδήσουμε και θα χαρτογραφήσουμε μέρος του σπιτιού, έτσι ώστε να έχουμε όλα τα πολεμοφόδια για έναν υπέροχο ύπνο το βράδυ!

Πρόγραμμα της συγκεκριμένης εκδήλωσης

10/04/21 2ο Βιβλίο/εργαστήριο:
Θέλω τα Πάντα, Είμαι Βασιλιάς.
Ποιος είναι ο Θυμός? Πως μοιάζει? Πως τον αισθανόμαστε στο σώμα και στη φωνή μας? Παιχνίδια μαγικά με τον βασιλιά του δάσους που διατάζει και όλους γύρω τους τρομάζει..παιχνιδια συναισθημάτων και εκφράσεων. Το μόνο που μπορεί να ηρεμήσει το μικρό “λιονταράκι” μέσα σε κάθε παιδί, είναι η υπομονή, η κατανόηση και η αγάπη.

17/04/21 3ο Βιβλίο/εργαστήριο:
Δεν Θέλω Σούπα.
Το τραπέζι θα στρωθεί με πολλά και νόστιμα φαγητά.Θα κάνουμε αυτοσχεδιασμούς και θα μιλήσουμε για τις μυρωδιές, την υφή και τις βιταμίνες των λαχανικών. Θα “μαγειρέψουμε” ένα τραγούδι και θα φτιάξουμε ένα κολλάζ με αληθινά λαχανικά!
Υλικά που θα χρειαστούν: 1-2 φέτες ψωμί μαλακό, οδοντογλυφίδες, 3-4 στεγνά λαχανικά (πχ. καρότο, μαρούλι, πιπεριά, λάχανο), 2-3 ελιές (προεραιτικά), ή 2-3 φυλλαράκια πλυμμένα χόρτα (προεραιτικό).

24/04/21 4ο Βιβλίο/εργαστήριο:
Ούφ, ένας Αδερφούλης.
Στο σπίτι είναι όλοι έτοιμοι να υποδεχτούν το νέο μωράκι. Είναι όμως το ίδιο εύκολο για όλα τα μέλη της οικογένειας? Με ποιον τρόπο άραγε θα γίνει αποδεκτός ο νέος ρόλος της μεγαλύτερης αδερφής ή αδερφού? Τι θα θέλαμε να ρωτήσουμε το νεογέννητο μωρό, αν εκείνο θα μπορούσε να μας απαντήσει? Τι θα ζητούσαμε από τους γονείς μας, έτσι ώστε να αισθανθούμε καλύτερα?

Διαβάστε ακόμα: Δωρεάν εκδηλώσεις για παιδιά Δημοτικού από την Ελληνοαμερικάνικη ‘Ενωση

Σάββατο 3 Απριλίου 2021 στις 11:30 π.μ.

O ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία για παιδιά | Διαδικτυακή παράσταση δραματοποιημένης αφήγησης

H διάρκεια της παράστασης είναι μία ώρα και η είσοδος είναι με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά. Οι ηλικίες στις οποίες απευθύνεται είναι 4-12 ετών.

O ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία” είναι μια διαδικτυακή παράσταση δραματοποιημένης αφήγησης με ζωντανή μουσική, εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Φίσερ και διασκευασμένη για παιδιά από την ομάδα Sporos Music Tales. ”Ατρόμητος, γενναίος κι ευγενικός ιππότης, των μοχθηρών ο τιμωρός, των δράκων ο διώκτης, πριγκίπισσες μην κλαίτε, η συμφορά νικιέται, ο ιππότης ο απτόητος πάντα σπαθί ξηγιέται!”

Αυτό το τραγούδι σιγομουρμούριζε ο ήρωας της ιστορίας μας και τριγυρνούσε καμαρωτός, φορώντας μέρα νύχτα την αστραφτερή του πανοπλία έτοιμος για μάχη. -Βγάλε επιτέλους αυτή την άθλια πανοπλία! Ο γιος μας έχει ξεχάσει πια το πρόσωπό σου! του είπε μια μέρα η αγαπημένη του. Μα η πανοπλία είχε κολλήσει επάνω του και δεν έλεγε να βγει. Έτσι ο ιππότης ξεκίνησε ένα ταξίδι στο μονοπάτι της Αλήθειας, πέρασε από τον πύργο της Σιωπής, το κάστρο της Γνώσης κι αντιμετώπισε το δράκο του Φόβου και της Αμφιβολίας. Τέλος κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της αλήθειας και να αποχωριστεί την πανοπλία που τον βάραινε καιρό.


Μια ιστορία που μας κάνει να σκεφτούμε τις τρικλοποδιές που οι ίδιοι βάζουμε καμιά φορά στον εαυτό μας και να κοιτάξουμε στο μαγικό καθρέφτη του ιππότη για να δούμε πώς μοιάζουμε χωρίς την πανοπλία μας. H παράσταση χρησιμοποιώντας ως μέσα τη δραματοποιημένη αφήγηση και τη μουσική, έχει διαδραστικό χαρακτήρα δίνοντας χώρο στα παιδιά να συμμετέχουν με κίνηση και λόγο, να συνδιαμορφώσουν την εξέλιξη της ιστορίας και να μεταμορφωθούν στους ήρωες των παραμυθιών.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων για τις παραπάνω δωρεάν εκδηλώσεις, να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του εργαστηρίου στις διευθύνσεις που σας δώσαμε παραπάνω.

Tags: , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: