Όπως έχουμε ξαναπεί, το Twitter παρότι αποτελεί μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πλατφόρμα στην οποία μπορείς να εκφραστείς, να πληροφορηθείς και να δεις πως σκέφτονται άλλοι άνθρωποι, έχει και μια πάρα πολύ μεγάλη δόση τοξικότητας. Την τοξικότητα αυτήν την συναντούμε κυρίως κάτω από τα Tweets. Ωστόσο, τοξικότητα μπορεί να υπάρχει και στα μηνύματα, δηλαδή στα direct messages της πλατφόρμας. Με αφορμή αυτό παρακάτω θα δούμε πως μπορείς να φιλτράρεις και να απενεργοποιήσεις τα ανεπιθύμητα αιτήματα μηνυμάτων στο Twitter. Μπορεί αυτή η απλή ρύθμιση να σε “γλιτώσει” από σπαμ, λεκτικές επιθέσεις και γενικότερα από οποιαδήποτε ανεπιθύμητη για σένα επικοινωνία.
Διάβασε επίσης: Πώς να απενεργοποιήσεις τις απαντήσεις στα Tweets σου
Πώς να απενεργοποιήσεις τα ανεπιθύμητα αιτήματα μηνυμάτων στο Twitter
Η διαδικασία για να αποτρέψεις την ανεπιθύμητη επικοινωνία είναι πάρα πολύ εύκολη. Ουσιαστικά, θα πρέπει να απενεργοποιήσεις τα αιτήματα μηνυμάτων στο Twitter από όλους. Για να το κάνεις λοιπόν, ακολούθησε απλώς τα παρακάτω βήματα:
1. Αρχικά, άνοιξε το Twitter και πήγαινε στο προφίλ σου.
2. Έπειτα, πήγαινε αριστερά και από τις επιλογές που βλέπεις πάτα στο Messages.
3. Μετά, θα πρέπει να πας στις ρυθμίσεις των μηνυμάτων πατώντας στο “κλασικό” εικονίδιο με το γρανάζι.
4. Πατώντας εκεί θα δεις κάποιες επιλογές. Η πρώτη επιλογή λοιπόν είναι το Allow message request from everyone. Ξετικάροντας ουσιαστικά το κουτάκι σε αυτήν την επιλογή σημαίνει ότι απενεργοποιείς τα αιτήματα μηνυμάτων στο Twitter από άτομα με τα οποία δεν έχεις κάποια αλληλεπίδραση (π.χ. δεν ακολουθείς).
Σημειωτέον πως αν θέλεις να φιλτράρεις ακόμα παραπάνω τα αιτήματα μηνυμάτων στο Twitter, καλό είναι τικάρεις και την επιλογή που βλέπεις στη μέση, δηλαδή την επιλογή filter low-quality messages.
Με αυτήν την επιλογή ουσιαστικά φιλτράρεις τα μηνύματα, τα οποία μπορεί να αφορούν σε σπαμ, ενοχλητικές διαφημίσεις, διπλότυπα μηνύματα κ.ο.κ. Γενικά, αν δέχεσαι πολλών ειδών μηνύματα στο Twitter, καλό είναι να τσεκάρεις αυτήν την επιλογή προκειμένου να “έχεις το κεφάλι σου ήσυχο”.
Διάβασε επίσης: Λειτουργία περιορισμένης πρόσβασης στο Youtube: Πώς να την ενεργοποιήσεις/απενεργοποιήσεις