Online Tools
6,104 προβολες
4 Σχόλια

Οι καλύτερες cloud storage υπηρεσίες (2018)

Οι καλύτερες cloud storage υπηρεσίες (2016)

Οι cloud storage υπηρεσίες έχουν γίνει η νούμερο ένα επιλογή για εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια. Μια καλή cloud storage υπηρεσία σου παρέχει μεγάλη χωρητικότητα, εργαλεία, επιλογές και είναι διαθέσιμη προς κάθε συσκευή που χρησιμοποιείς. Αποθηκεύοντας τα αρχεία, τις φωτογραφίες και τα βίντεο σου online, μένεις ήσυχος και γνωρίζεις πως δεν θα τα χάσεις ποτέ. Σκέψου μόνο τις φορές που χάλασε ο υπολογιστής σου ή έχασες το κινητό σου, και μαζί με αυτό εξαφανίστηκαν και όλα τα αρχεία σου.

Παρακάτω έχουμε δημιουργήσει μια λίστα με τις καλύτερες cloud storage υπηρεσίες που μπορείς να χρησιμοποιείς το 2017.

Dropbox

Το Dropbox είναι ίσως η καλύτερη επιλογή, αφού χρησιμοποιείτε καθημερινά από εκατομμύρια χρήστες και παρέχει μοναδικά χαρακτηριστικά. Αρχικά, το Dropbox είναι από τις λίγες cloud storage υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες προς κάθε συσκευή, αφού μπορείς να την λειτουργήσεις σε Linux, Mac OS X, Windows, Blackberry, iOS, Android και Windows Phone συσκευές.

Το Dropbox παρέχει το δωρεάν πακέτο του με μόλις 2GB χωρητικότητας. Για αρχεία είναι εξαίσια, αλλά αν έχεις ως σκοπό την αποθήκευση φωτογραφιών, μουσικής και βίντεο, τότε θα τελειώσει σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα. Ευτυχώς, το Dropbox παρέχει το επί πληρωμής πακέτο του το οποίο σου παρέχει 1TB χωρητικότητας με μόλις 7.99 ευρώ μηνιαία συνδρομή. Εκτός από τη συνδρομή, έχεις την ικανότητα να επεκτείνεις την χωρητικότητα του λογαριασμού σου μέχρι και 16GB εντελώς δωρεάν. Η εταιρεία δίνει 500MB για κάθε φίλο που προσκαλείς και δημιουργεί λογαριασμό, 1GB αν δημιουργήσεις Mailbox λογαριασμό και 250MB αν ακολουθήσεις στην αρχή τον οδηγό που παρέχει.

Με την ενεργοποίηση του αυτόματου backup από φωτογραφίες που τραβάς με τη συσκευή σου, παίρνεις άλλα 3GB δωρεάν και σιγουρεύεσαι πως ότι βγάζεις παραμένει online. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις όπου μπορείς να αποκτήσεις έως και 50GB για δύο χρόνια, αλλά κάνοντας αγορά μιας συγκεκριμένης συσκευής (όπως είχε γίνει και με το Samsung Galaxy S3).

Microsoft OneDrive

Η cloud storage υπηρεσία της Microsoft είναι αρκετά δελεαστική για τους χρήστες των Windows. Αρχικά, η εταιρεία προσφέρει 5GB δωρεάν χωρητικότητας, συν άλλα 15GB αν ενεργοποιήσεις το αυτόματο backup στη κάμερα της συσκευής σου. Αν κάνεις εγγραφή για τα Office 365, λαμβάνεις 1TB χωρητικότητας για ένα χρόνο.

Επιλέγοντας το OneDrive, θα έχεις στη κατοχή σου το όμορφο και μοντέρνο UI σχεδιασμό της Microsoft, ενώ θα μπορείς να δημιουργείς, επεξεργάζεσαι, κατεβάζεις, ανεβάζεις και διαγράφεις όλα τα αρχεία σου online. Η online υπηρεσία σου επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιείς το Word, το Excel, το PowerPoint και τις υπόλοιπες υπηρεσίες της εταιρείας.

Google Drive

Το Google Drive είναι παρόμοιο με το OneDrive της Microsoft και το iCloud της Apple. Σε γενικές γραμμές, το Google Drive είναι η “καρδιά” αρκετών υπηρεσιών της Google.

Δημιουργώντας λογαριασμό ή κάνοντας σύνδεση με το Gmail σου, λαμβάνεις 15GB δωρεάν χωρητικότητας. Επίσης, αν χρησιμοποιείς την εφαρμογή Google Photos στην Android συσκευή σου, τότε η υπηρεσία είναι ήδη ενεργοποιημένη.

Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες cloud storage υπηρεσίες, η Google σου παρέχει δύο επιλογές όταν ανεβάζεις φωτογραφίες στο Google Drive: Η πρώτη είναι να διαλέξεις να ανεβάζεις τις φωτογραφίες σου σε “Υψηλή ποιότητα,” κάτι το οποίο σου παρέχει δωρεάν απεριόριστο χώρο στην υπηρεσία. Η δεύτερη επιλογή είναι να ανεβάζεις τις φωτογραφίες σου με το αρχικό τους μέγεθος, κάτι το οποίο σου παρέχει μόλις 15GB χωρητικότητας. Η αλήθεια είναι πως δεν θα βρεις διαφορές με “το μάτι” επιλέγοντας να τις ανεβάζεις σε υψηλή ποιότητα και όχι με το αρχικό τους μέγεθος.

Mega

Mega

Η εταιρεία βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία και έχει ιδρυθεί από τον Γερμανικής καταγωγής Kim Dotcom το 2013 – ο οποίος δεν έχει πλέον καμία ανάμειξη με αυτήν. Σύμφωνα με την εταιρεία, και αντίθετα με τα όσα λέει ο Dotcom, το ίδιο το Mega δεν έχει πρόσβαση στα αρχεία των χρηστών του, αντίθετα, κάθε χρήστης κρατάει το “κλειδί” της κρυπτογράφησης των ίδιων του των αρχείων.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη για Windows, Mac OS X, Linux, iOS, Android, Windows Phone, Blackberry και παρέχει ασφαλή plugins για τον Chrome και τον Firefox.

Κάνοντας εγγραφή, λαμβάνεις απευθείας 50GB δωρεάν χωρητικότητας. Αν αυτά δεν αρκούν, μπορείς να έχεις 500GB με 99 ευρώ το χρόνο, 2TB με 199 ευρώ το χρόνο, ή 4TB με 299 ευρώ το χρόνο.

Η υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν τα αρχεία τους και στη συνέχεια να τα δημοσιεύουν σε κοινωνικά δίκτυα (με το σύνδεσμο που τους παρέχεται), να τα στέλνουν με e-mail ή να τα κρατάν εντελώς προσωπικά. Σύμφωνα με την εταιρεία, το 2016 θα δούμε νέα χαρακτηριστικά να έρχονται στην υπηρεσία όπως video chat, voice calling, email και IM.

Box

Box

Αν και αρκετές φορές οι χρήστες το μπερδεύουν με το Dropbox, το Box βρίσκεται online από το 2005, περισσότερο καιρό από τους περισσότερους ανταγωνιστές του. Αν και απευθύνεται κυρίως σε μεγάλες επιχειρήσεις, το Box παρέχει ακόμα και προσωπικά πακέτα.

Το δωρεάν πακέτο του παρέχει 10GB δωρεάν χωρητικότητας, ενώ επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν μέχρι 250MB μέγεθος αρχεία. Αν και αυτό δεν είναι πρόβλημα για τα αρχεία και τις φωτογραφίες, οι χρήστες που θέλουν να ανεβάζουν βίντεο θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε μεγαλύτερα πακέτα.

Αναβαθμίζοντας στο ‘Personal Pro’ πακέτο της υπηρεσίας με μόλις 7 ευρώ το μήνα, θα έχεις 100GB χωρητικότητας και το όριο ανεβάσματος θα είναι 5GB. Το Box παρέχει επίσης και το ‘Starter Business’ πακέτο για μόλις 3.50 ευρώ το μήνα, παρέχοντας 100GB χωρητικότητας και όριο ανεβάσματος 2GB.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη για iOS, Android, Windows και Blackberry.

MediaFire

MediaFire

Το MediaFire μπορεί να μην είναι γνώριμο για αρκετούς χρήστες, αλλά βρίσκεται στο χώρο για περίπου 10 χρόνια τώρα. Μπορείς να μοιραστείς τα αρχεία σου με τον ίδιο τρόπο όπως και στο Google Drive, το OneDrive, το Dropbox και τις υπόλοιπες υπηρεσίες, ενώ έχεις την ικανότητα να ανεβάζεις φωτογραφίες και βίντεο. Η υπηρεσία σου παρέχει την επιλογή να δημοσιεύεις τα αρχεία σου στο Facebook, στο Twitter, στο Pinterest, στο Tumblr, στο Google+ και στο Blogger με μόλις λίγα κλικ μέσα από τη διαχείριση της.

Ο δωρεάν λογαριασμός σου παρέχει 10GB χωρητικότητας, αλλά με πολύ μεγάλη ευκολία και διάφορους τρόπους μπορείς να το επεκτείνεις μέχρι και 50GB. Δυστυχώς, το όριο ανεβάσματος είναι μόλις 200MB, και για να το ανεβάσεις θα χρειαστεί να γίνεις συνδρομητής στο Pro πακέτο το οποίο κοστίζει 4.99 δολάρια το μήνα και σου παρέχει 1TB χωρητικότητας, 20GB όριο ανεβάσματος και εξαφανίζει τις διαφημίσεις.

Apple iCloud

Το 2014 το iCloud Drive άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αποθηκεύαμε τα αρχεία μας στην υπηρεσία, επιτρέποντας να ανεβάσουμε έγγραφα τα οποία δεν δημιουργήθηκαν από το Apple app. Οι χρήστες έχουν πλέον την ικανότητα να συνδεθούν και από ένα Windows PC (από το iCloud πρόγραμμα ή το icloud.com) αλλά και από τις iOS και OS X συσκευές τους.

Δεν είναι έκπληξη ότι η Apple δεν έχει φτιάξει εφαρμογές για τα Windows Phone και τις Android συσκευές, οπότε αν δεν χρησιμοποιείς iPhone, δεν υπάρχει και λόγος να χρησιμοποιείς την υπηρεσία.

Αν, ωστόσο, είσαι χρήστης της Apple, τότε μαζί με το iCloud Drive έχεις την επιλογή να χρησιμοποιήσεις το Keynote, τα Numbers και τις Σελίδες. Μπορείς επίσης να εγκαταστήσεις και third-party εφαρμογές, πολλές από τις οποίες έρχονται προ-εγκατεστημένες.

Η υπηρεσία παρέχει 5GB δωρεάν χωρητικότητας, ενώ μπορείς να πληρώσεις 2.40 μηνιαία συνδρομή για 200GB ή 6.99 για 1TB.

Εσύ ποια cloud storage υπηρεσία χρησιμοποιείς; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Tags: Apple iCloud, Box, Cloud Storage, Dropbox, Google Drive, MediaFire, Mega, OneDrive

Διάβασε επίσης

4 Σχόλια. Leave new

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: