Τεχνολογία
2,636 προβολες

Φθηνά ξενόγλωσσα βιβλία: Οδηγός για Play Books και Kindle

Φθηνά ξενόγλωσσα βιβλία Οδηγός για Play Books και Kindle

Αν απολαμβάνεις την ανάγνωση από το χειροπιαστό βιβλίο όσο με το διάβασμα από μια οθόνη. Αν περιμένεις πότε θα έρθει το βιβλίο που έχεις παραγγείλει από το Amazon, το οποίο θα φτάσει σε 2 βδομάδες με ένα μήνα και τα μεταφορικά θα στοιχίζουν λίγο λιγότερο από την αξία του βιβλίου. Αν θέλεις αγοράζεις πιο φθηνά ξενόγλωσσα βιβλία από τις αντίστοιχες εφαρμογές και θέλεις να μάθεις περισσότερα για τα features που έχουν, τότε διαβάζεις το κατάλληλο άρθρο. Οι δύο εφαρμογές που θα δούμε είναι το Play Books και το Kindle.

Αυτό είναι ένα guest άρθρο από τον Γιώργο Μπάκουλη – Baktoblog.com

Και οι δύο εφαρμογές που αναλύονται παρακάτω έχουν online reader. Με αυτό τον τρόπο σου δίνουν τη δυνατότητα τα βιβλία που έχεις αγοράσει μέσω της εφαρμογής να τα διαβάσεις και μέσω του υπολογιστή σου.

Disclaimer: Αν διαβάσεις αυτό το άρθρο μετά από καιρό, μερικά features μπορεί να έχουν αλλάξει μιας και οι δύο εταιρίες ανταγωνίζονται για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη.

Play Books

Πάμε να δούμε σε βάθος τι σου παρέχει η εφαρμογή Play Books και πως μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να αγοράζεις πιο φθηνά ξενόγλωσσα βιβλία. Θα αρχίσω από το περιβάλλον πριν μπεις στο βιβλίο και θα συνεχίσω με το user experience.

#1 Εκπτώσεις για ακόμα πιο φθηνά ξενόγλωσσα βιβλία

Αυτό που με κέρδισε στο Google Play Books πέρα από το ότι μπορώ να αγοράσω πολύ φθηνότερα ξενόγλωσσα βιβλία μιας και το προϊόν είναι ηλεκτρονικό, είναι οι εκπτώσεις που κάνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα για διάφορα βιβλία, ανεξαρτήτως περιόδου εκπτώσεων. Απλά περιμένω σαν την ίαινα υπομονετικά να κατέβει η τιμή από τα recommended book (δες το #2).

Φθηνά ξενόγλωσσα βιβλία : Οδηγός για Play Books και Kindle

#2 Ξέρει τα γούστα σου

Μέσα στο περιβάλλον την εφαρμογής, κάτω από τα βιβλία που έχεις αγοράσει, έχει καρτέλα “Recommended for You”. Πως μπορείς να τεστάρεις ότι αυτά που σου προτείνει η εφαρμογή είναι πραγματικά για σένα;

Προσωπικά το διαπίστωσα όταν παρατήρησα πως μερικά από τα τυπωμένα βιβλία που έχω στο σπίτι μου είναι μέσα στα «recommended for you». Αυτό το χαρακτηριστικό συνδέεται με το πρώτο μιας και αναγράφονται οι εκπτώσεις.

#3 Τop Selling ξενόγλωσσα βιβλία

Εδώ δεν υπάρχει κάτι νέο αλλά μιας και κάνουμε full review κάτω από τα προτεινόμενα βιβλία για σένα μπορείς να βρεις και τα πιο δημοφιλή σύμφωνα με τις πωλήσεις. Το συγκεκριμένο μπορεί να σου φανεί χρήσιμο αν θέλεις να ξεφύγεις από τις κατηγορίες που διαβάζεις εσύ προσωπικά και έχεις όρεξη να εξερευνήσεις κάτι καινούργιο. Αν σου «κάτσει» και έκπτωση ακόμα καλύτερα.

#4 Ένα στοιχείο που κάνει την περιήγηση ευκολότερη

Μπορείς να αλλάζεις σελίδα με τα δύο κουμπιά έντασης ήχου του κινητού σου ή του tablet σου. Μπορεί να σου φαίνεται ασήμαντο αλλά αν πάρεις φόρα και στο βιβλίο που διαβάζεις – ή όταν ξαπλώνεις και διαβάζεις – αυτή η φαινομενικά μικρή δυνατότητα μπορεί κάνει την εφαρμογή εξαιρετικά εργονομική.

#5 Online Λεξικό

Αν πατήσεις παρατεταμένα μια λέξη τότε βγαίνει μια περιφραστική εξήγηση στα αγγλικά. Θα πρέπει να είσαι online για να λειτουργήσει αυτή η ιδιότητα. Παρόλο αυτά το Kindle το πάει ένα βήμα παραπέρα (δες παρακάτω το “wordwise”)

#6 Δεν είσαι σίγουρος; Κανένα Πρόβλημα

Σου έχει τύχει να αγοράσεις ένα βιβλίο online και όταν το αγόρασες να μην κάλυπτε αυτά που θέλεις; Πρώτη τη λύση είχε δώσει η Amazon με το “sneak peak” που μπορούσες να κάνεις στο βιβλίο. Η εφαρμογή Play Books σου επιτρέπει να κατεβάσεις το βιβλίο στη συσκευή σου και να διαβάσεις από 20 μέχρι και 40 σελίδες (ο αριθμός εξαρτάται από το βιβλίο).

Φθηνά ξενόγλωσσα βιβλία : Οδηγός για Play Books και Kindle

#7 Φίλτρο για την νύχτα, αυξωμείωση της γραμματοσειράς, του διάστοιχου και του φόντου.

#8 Να κρατάς τις δικές σου σημειώσεις υπογραμμίζοντας μέρη του βιβλίου.

Αυτό το feature είναι αρκετά χρήσιμο για bloggers μιας και δεν χρειάζεται να ψάχνεις σε όλο το βιβλίο για θυμηθείς μια ιδέα που σου άρεσε και να την μεταφέρεις στο κοινό σου.

#9 Όσον αφορά το διάβασμα από υπολογιστή, αυτό που θα σου πρότεινα να κάνεις είναι να googlareis “ Play Books,” να συνδεθείς με τον λογαριασμό σου και να απολαύσεις τα ίδια features που θα είχες και από το κινητό ή το tablet σου. Μετά από καιρό, πολύ πιθανό να κουραστείς να διαβάζεις μόνο από το κινητό σου.

Kindle

Αν μπεις στο Amazon.com και ψάχνεις για βιβλία τότε πολύ πιθανό να δεις τέρμα δεξιά την επιλογή να το αγοράσεις με «1 κλικ» την Kindle μορφή του, εκμηδενίζοντας της αναστολές σε ανθρώπους σαν εμένα που θέλουν να αγοράσουν ότι βιβλίο βρουν. Για κάθε βιβλίο αναγράφεται πόσο της εκατό κερδίζεις αν αγοράσεις το βιβλίο ηλεκτρονικά.

Τι παρέχει η εφαρμογή Kindle;

#1 Μπορείς να υπογραμμίσεις της αγαπημένες σου φράσεις.

#2 Μπορείς να κρατήσεις σημειώσεις και να τις μετατρέψεις σε flash cards και να κάνεις extract σαν notebook. Τα δύο τελευταία στοιχεία δεν περιλαμβάνονται στο Play Books.

#3 Μπορείς να αλλάζεις φωτεινότητα, μέγεθος γραμμάτων, γραμματοσειρά, απόσταση κειμένου από τις πλευρές της οθόνης (margin), διάστιχο και ευθυγράμμιση.

#4 Επιλογή να κάνεις κοινοποίηση (social media, email κ.τ.λ.) την εξέλιξη σου στο βιβλίο. (Δεν ξέρω για ποιο λόγο αλλά το έχει).

#5 Σώζει τα αγαπημένα μέρη απ’ όλους τους ανθρώπους που έχουν αγοράσει το βιβλίο, υπογραμμίζοντας τα διακριτικά με διακεκομμένες γραμμές. Το συγκεκριμένο είναι από τα αγαπημένα μου, μιας και νιώθεις ότι διαβάζεις ένα καινούργιο βιβλίο με τις πιο δημοφιλής σημειώσεις. Δημιουργείται ένα αόρατο community!

#6 Χ-RAY feature: Αξιοσημείωτα μέρη, προσωπικότητες καθώς και ορολογίες που αναφέρονται στο βιβλίο. Σε όλα φυσικά έχει link για να πας κατευθείαν στην αντίστοιχη σελίδα του βιβλίου.

Φθηνά ξενόγλωσσα βιβλία : Οδηγός για Play Books και Kindle

#7 Πολύ πιο λεπτομερείς προτάσεις βιβλίων από το Play Books, μιας και σου προτείνει παρόμοια ξενόγλωσσα βιβλία με αυτά που έχεις διαβάσει, αγαπημένους σου συγγραφείς και αγαπημένες κατηγορίες.

#8 Πέρα από την παρόμοια λειτουργία για την περιφραστική μετάφραση των λέξεων, το Kindle έχει το feature “word wise”, το οποίο δίνει στοιχεία για μια δύσκολη λέξη. Το πρόβλημα με το word-wise είναι ότι αν έχεις μικρή οθόνη καταλήγεις να βλέπεις 6 γραμμές ανά σελίδα, χάνοντας με αυτόν τον τρόπο τον ειρμό του βιβλίου.

Φθηνά ξενόγλωσσα βιβλία : Οδηγός για Play Books και Kindle

Kindle σε Desktop

Η συγκεκριμένη εφαρμογή όσο πηγαίνει προς τον σταθερό υπολογιστή/laptop τόσο λιγοστεύουν τα features που παρέχει. Αν κατεβάσεις την εφαρμογή στα Windows 10 οι δυνατότητες περιορίζονται στο να μπορείς να υπογραμμίζεις και να βάζεις bookmarks στο περιβάλλον ανάγνωσης.

Αν θέλεις να διαβάσεις μέσω υπολογιστή απολαμβάνοντας όλα τα features μπες στο Kindle Reader Online. Το online reader έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά που έχει η εφαρμογή στο κινητό (εκτός του word wise).

Τι να κάνεις για να αγοράζεις φθηνά ξενόγλωσσα βιβλία μέσω των 2 εφαρμογών;

Τις περισσότερες φορές υπάρχει διαφορά στην τιμή του ίδιου βιβλίου στις δύο εφαρμογές. Στα τελευταία 5 χρόνια που διαβάζω και από τις δύο εφαρμογές το Play Books έχει καλύτερες τιμές σε ξενόγλωσσα βιβλία, συγκριτικά με το Kindle.

Φυσικά αυτό δεν αποτελεί κανόνα. Πάντα θα βρίσκεις και ένα βιβλίο που είναι πιο φθηνό στο Kindle.

Αυτό που θα σου πρότεινα να κάνεις είναι να δεις το βιβλίο που σε ενδιαφέρει και στις δύο εφαρμογές και να επιλέξεις το φθηνότερο.

Προσωπικά, αν αφήσουμε την τιμή, το μόνο στοιχείο που με κάνει να επιλέξω περισσότερο το Play Books είναι ότι μπορώ να αλλάζω σελίδες μόνο με τα κουμπιά της έντασης. Το Kindle που κατέχει πολύ περισσότερα και καλύτερα χαρακτηριστικά, το χρησιμοποιώ για βιβλία τα οποία ξέρω ότι θα κάνω review στο blog μου.

Υπάρχουν και τα PDF

Πολύ πιθανό να σκεφτείς «μπορώ απλά να το κατεβάσω από το ίντερνετ μέσω PDF». Έχεις απόλυτο δίκιο. Το ερώτημα που θα ήθελα να σου θίξω είναι «πόση δύναμη πιστεύεις ότι έχουν τα χρήματα σου για να επηρεάσουν την αγορά». Ουσιαστικά εγώ, εσύ, και όλος το περίγυρος σου, διαμορφώνουμε την αγορά. Γιατί να μην δώσεις 5 με 10 ευρώ για να ενισχύσεις έναν συγγραφέα που σου αρέσει; Ενώ καθημερινά θα πάρεις ένα καφέ απ έξω με 1.5 ευρώ; (δηλώνω ένοχος).

Διάβασε επίσης: Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για να διαβάζεις PDF βιβλία στην Android, iOS ή Windows Phone συσκευή σου

Αυτό που θέλω να πω με μια φράση είναι πως αν σταματήσεις να ενισχύεις έστω και ελάχιστα έναν άνθρωπο ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα έχει δώσει 2 χρόνια το λιγότερο για να γράψει ένα βιβλίο που μπορεί να σε βοηθήσει, διασκεδάσει , ενημερώσει, τότε μειώνεις τις πιθανότητες να δεις κάτι καινούργιο από τον/την συγγραφέα.

Η επιλογή είναι δική σου.

Tags: e-books, google, Google Play Books, Kindle, PDF, PDF Readers, Βιβλία, Ηλεκτρονικά βιβλία

Διάβασε επίσης

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: