Web
8,388 προβολες
7 Σχόλια

Paypal: Δημιουργία λογαριασμού για online αγορές και πληρωμές (2018)

Paypal - Δημιουργία λογαριασμού για online αγορές και πληρωμές

Όσο περνάει ο καιρός, όλο και πιο πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα δέχονται πληρωμές μέσω Paypal. Η Paypal είναι εξαιρετικά γνωστή υπηρεσία στο εξωτερικό και ο κόσμος την χρησιμοποιεί για ολοκληρώνει online συναλλαγές εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.

Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι χρήστες είναι με την δημιουργία Paypal λογαριασμού. Ωστόσο, η διαδικασία για να δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό και να τον συνδέσουμε με τον τραπεζικό μας λογαριασμό και την χρεωστική μας κάρτα είναι σχετικά εύκολη και ο καθένας μπορεί να την κάνει.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τον παρακάτω βήμα προς βήμα αναλυτικό οδηγό και μέσα σε 5 λεπτά θα έχεις τον δικό σου Paypal λογαριασμό συνδεδεμένο με τον τραπεζικό σου λογαριασμό και την χρεωστική σου κάρτα.

Δημιουργία Paypal λογαριασμού

1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να επισκεφτείς την ιστοσελίδα της Paypal και να κάνεις κλικ στο κουμπί που γράφει “Sign Up” το οποίο βρίσκεται στην επάνω δεξιά μεριά της ιστοσελίδας.

Paypal - Δημιουργία λογαριασμού για online αγορές και πληρωμές

2. Μόλις μεταφερθείς στην επόμενη σελίδα, θα χρειαστεί να επιλέξεις τη λογαριασμό θέλεις να δημιουργήσεις. Η υπηρεσία σου παρέχει την επιλογή να δημιουργήσεις είτε επαγγελματικό λογαριασμό για την επιχείρηση σου, είτε προσωπικό. Επιλέγεις το “Personal Account” για να δημιουργήσεις έναν προσωπικό λογαριασμό.

 

Σημείωση: Ακόμη κι αν δημιουργήσεις προσωπικό λογαριασμό και κάποια στιγμή θελήσεις να τον αντιστρέψεις σε επαγγελματικό λογαριασμό για την επιχείρηση σου, θα σου παρέχετε αυτή η δυνατότητα.

Μόλις επιλέξεις το “Personal Account” κάνε κλικ στο μπλε κουμπί που γράφει “Continue“.

Paypal - Δημιουργία λογαριασμού για online αγορές και πληρωμές

3. Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, επέλεξε την χώρα στην οποία βρίσκεσαι και στη συνέχεια συμπλήρωσε τη διεύθυνση του email σου και τον κωδικό πρόσβασης με τον οποίο θα συνδέεσαι στον Paypal λογαριασμό σου και πάτα στο “Continue“.

Paypal - Δημιουργία λογαριασμού για online αγορές και πληρωμές

4. Στη νέα σελίδα που μεταφερθείς, συμπλήρωσε το ονοματεπώνυμο σου, την ημερομηνία γέννησης, τη χώρα, τη διεύθυνση, την πόλη, τον ταχυδρομικό κώδικα και τον αριθμό τηλεφώνου σου. Τα στοιχεία πρέπει να είναι αληθής ειδάλλως θα έχεις προβλήματα στη συνέχεια με τις συναλλαγές. Μόλις συμπληρώσεις όλα τα απαραίτητα στοιχεία κάνε κλικ στο “Agree and Create Account” για να δημιουργηθεί ο λογαριασμός σου.

Paypal - Δημιουργία λογαριασμού για online αγορές και πληρωμές

5. Στη νέα σελίδα που θα μεταφερθείς, συμπλήρωσε τον αριθμό της χρεωστικής ή πιστωτικής σου κάρτας, την ημερομηνία λήξης της και τον τριψήφιο αριθμό που βρίσκεται από πίσω και κάνε κλικ στο “Link Card“.

Paypal - Δημιουργία λογαριασμού για online αγορές και πληρωμές

Συγχαρητήρια, ο Paypal λογαριασμός σου δημιουργήθηκε με επιτυχία και το επόμενο βήμα είναι να συνδέσεις και τον τραπεζικό σου λογαριασμό ώστε να μπορείς να κάνεις ανάληψη τα χρήματα σου.

Paypal - Δημιουργία λογαριασμού για online αγορές και πληρωμές

Σύνδεση τραπεζικού λογαριασμό στο Paypal

6. Μπες στην ιστοσελίδα της Paypal, κάνε σύνδεση με τον λογαριασμό που μόλις δημιούργησες και κάνε κλικ στην επιλογή “Link a bank account“.

Paypal - Δημιουργία λογαριασμού για online αγορές και πληρωμές

Στη νέα σελίδα που θα μεταφερθείς θα ανοίξει αυτόματα ένα παράθυρο με το πλαίσιο για να συμπληρώσεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό – για την ακρίβεια, πρέπει να συμπληρώσεις το iΒΑΝ σου (θα χρειαστεί να προσθέσεις και το GR στην αρχή). Μόλις συμπληρώσεις τον αριθμό πάτα στο “Continue“.

Paypal - Δημιουργία λογαριασμού για online αγορές και πληρωμές

Εφόσον το iBAN προστέθηκε με επιτυχία, το μόνο που μένει είναι να μπεις στον email λογαριασμό σου, να επιλέξεις το email που σου στάλθηκε από την Paypal και να κάνεις κλικ στο “Activate” για να ενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου.

Paypal - Δημιουργία λογαριασμού για online αγορές και πληρωμές

Μόλις πατήσεις το “Activate” θα μεταφερθείς αυτόματα στην σελίδα της Paypal όπου θα χρειαστεί να προσθέσεις τον κωδικό πρόσβασης σου και να πατήσεις “Confirm Email Address“.

Paypal - Δημιουργία λογαριασμού για online αγορές και πληρωμές

Εφόσον όλα τα παραπάνω βήματα έχουν ολοκληρωθεί και δεν έπεσες πάνω σε κάποιο πρόβλημα – αλλά αν έπεσες μπορείς είτε να αφήσεις το σχόλιο σου είτε να ζητήσεις βοήθεια από εδώ – έχεις έναν ενεργό Paypal λογαριασμό συνδεδεμένο με τον τραπεζικό σου λογαριασμό.

Paypal - Δημιουργία λογαριασμού για online αγορές και πληρωμές

Μπορείς ελεύθερα τώρα να πας στο αγαπημένο σου ηλεκτρονικό κατάστημα και να κάνεις τις πρώτες σου online αγορές χρησιμοποιώντας τον Paypal λογαριασμό σου. Μπορείς επίσης να στείλεις και να λάβεις χρήματα από άλλους χρήστες, καθώς επίσης και να κάνεις ανάληψη τα χρήματα σου κάνοντας κλικ στην επιλογή “Withdraw funds”.

Εσύ κατάφερες να δημιουργήσεις Paypal λογαριασμό ή έπεσες πάνω σε κάποιο πρόβλημα; Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σου καθώς επίσης να απαντήσουμε σε κάθε πρόβλημα σου.

Tags: how to, Online αγορές, Paypal, Οδηγός

Διάβασε επίσης

7 Σχόλια. Leave new

  • […] […]

    Απάντηση
  • Καλησπέρα! Μπορεί να είναι πολύ προφανείς οι απαντήσεις στις ερωτήσεις μου, αλλά δυσκολεύομαι λίγο με αυτά. 1)έχω λάβει ένα χρηματικό δώρο γενεθλίων από φίλους στην Γερμανία, μέσω paypal. Θα ήθελα να κατεβάσω το ποσό στην τράπεζά μου (Eurobank). Θα υπάρξει χρέωση από την τράπεζα; Και αν ναι, πώς μπορώ να μάθω το ποσό που θα μου παρακρατήσουν; 2)Γιατί υπάρχει γενικά η επιλογή να συνδέσεις ΚΑΙ λογαριασμό ΚΑΙ κάρτα στο paypal? Ένα από τα δύο μόνο δεν επαρκεί; Τι με συμφέρει καλύτερα να χρησιμοποιώ; και 3)Αν θέλω να σβήσω έναν τραπεζικό λογαριασμό που έχω συνδέσει με το paypal αρκεί απλώς να πατήσω το κουμπί “remove account”? Είναι αρκετό και ασφαλές αυτό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων 🙂

    Απάντηση
    • 1. Μόλις πατήσεις “Withdrew” και επιλέξεις το ποσό που θέλεις να μεταφέρεις από την PayPal στον τραπεζικό σου λογαριασμό, η υπηρεσία θα σε ενημερώσει για το κόστος της μεταφοράς. Συνήθως, οι μεταφορές γίνονται εντελώς δωρεάν εκτός αν το ποσό είναι αρκετά μεγάλο.

      2. Συνδέουμε τον λογαριασμό για να μπορούμε να στέλνουμε χρήματα από την PayPal στον λογαριασμό μας. Συνδέουμε την χρεωστική/πιστωτική/προ-πληρωμένη κάρτα μας για να κάνουμε online αγορές (μπορεί να τραβήξει χρήματα μόνο από κάρτα).

      3. Για να διαγράψεις έναν λογαριασμό, απλά πατάς στο “remove account” και η υπηρεσία θα αφαιρέσει τον λογαριασμό από την υπηρεσία της. Είναι απόλυτα ασφαλές καθώς μιλάμε για μια εταιρεία η οποία έχει ως κύριο στόχο την ασφάλεια. Καλό είναι ο PayPal λογαριασμός σου να έχει τουλάχιστον έναν συνδεδεμένο λογαριασμό και μια συνδεδεμένη κάρτα για να λειτουργεί πλήρως.

      Απάντηση
  • Avatar
    Χρηστος Παπαστεφάνου
    24 Νοεμβρίου 2017 22:22

    Ολα καλα μονο που δεν μου εχει ερθει το email ενεργοποιησης

    Απάντηση
    • Καλησπέρα Χρήστο, σιγουρέψου πως έβαλες το σωστό email στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου και έλεγξες τον spam φάκελο (ανεπιθύμητα). Ποια email υπηρεσία χρησιμοποιείς; Η Paypal παρέχει επίσης την επιλογή για να ξανά σταλθεί ο σύνδεσμος επιβεβαίωσης.

      Απάντηση
      • Καλησπέρα, θα ήθελα να αναφέρω ενα πρόβλημα που αντιμετωπιζω με την paypal. Θελω να κανω withdraw τα χρηματα που εχω στην paypal στον τραπεζικο λογαριασμο μου στην Εθνικη Τραπεζα. Εκανα μια μικρη μεταφορα, αλλα στην paypal μου λεει completed εννοω στο τραπεζικο λογαριασμο δεν εμφανιζει καποια κινηση. Την μεταφορα την εκανα εδω και 2 μερες. Μηπως πρεπει να περιμενω περισσοτερο. Σας ευχαριστω για το χρονο σας αμα γνωριζετε κατι επι του θεματος θα ηθελα να το ακουσω. Καλη σας μερα !

        Απάντηση
        • Καλησπέρα, η Εθνική Τράπεζα είναι γνωστή για τη καθυστέρηση χρημάτων που έχει μέσω της PayPal. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα χρειαστεί να περιμένεις έως και επτά ημέρες. Έχουμε κατά νου πάντα πως μετράνε μόνο οι εργάσιμες ημέρες και όχι τα Σαββατοκύριακα.

          Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: