Το Twitter, η ιδιαίτερα δημοφιλής αυτή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί από πολλούς να θεωρείται ότι είναι ένα απλό ιντερνετικό καφενείο, στα πλαίσια του οποίου λέει-γράφει ο καθένας ό,τι θέλει, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι έτσι. Το Twitter συνιστά ένα ολόκληρο community που μεταξύ άλλων πάρα πολύς κόσμος (και επιχειρήσεις) το χρησιμοποιεί για να προωθήσει τη δουλειά του. Αν λοιπόν είτε χρησιμοποιείς το Twitter για να προωθήσεις τη δουλειά σου, είτε ασχολείσαι επαγγελματικά με το social media marketing, καταλαβαίνεις ότι το timing και ο προγραμματισμός των tweets είναι το άλφα και το ωμέγα αναφορικά με το να εμφανίζεσαι στο feed των ακολούθων σου και έχεις μια συνέπεια. Με αφορμή αυτό, παρακάτω θα δούμε πώς γίνεται ο προγραμματισμός δημοσιεύσεων στο Twitter.
Διάβασε επίσης: Προγραμματισμός δημοσιεύσεων στο Instagram: Πώς να το κάνεις
Πώς γίνεται ο προγραμματισμός δημοσιεύσεων στο Twitter
Ο προγραμματισμός δημοσιεύσεων στο Twitter αποτελεί μια πολύ εύκολη διαδικασία. Για να μάθεις λοιπόν πώς να προγραμματίζεις τα tweets σου, ακολούθησε απλώς τα παρακάτω βήματα:
1. Αρχικά, άνοιξε το Twitter και συνδέσου κανονικά με τον λογαριασμό σου.
2. Στη συνέχεια, σύνταξε κανονικά ένα tweet, όπως κάνεις συνήθως.
3. Τώρα, όταν τελειώσεις με τη σύνταξη της δημοσίευσής σου, αντί να πατήσεις το Tweet, πάτα στο εικονίδιο με το calendar. Θα ανοίξει ένα παράθυρο.
4. Στο παράθυρο λοιπόν αυτό του schedule, θα πρέπει να επιλέξεις την ημέρα, τον μήνα, τον χρόνο και την ώρα που θα δημοσιευτεί το tweet σου.
5. Αφού επιλέξεις την ακριβή ημερομηνία και ώρα που θέλεις να γίνει η ανάρτηση, πάτα επάνω δεξιά στο Confirm και είσαι έτοιμος! Έτσι απλά κι εύκολα γίνεται ο προγραμματισμός δημοσιεύσεων στο Twitter.
Σημειωτέον πως μπορείς να βρεις συγκεντρωμένα όλα τα tweets που έχεις προγραμματίσει. Για να το κάνεις αυτό, θα πρέπει να πατήσεις στο Scheduled Tweets κάτω αριστερά στο παράθυρο αυτό του schedule. Μπορείς προφανώς να τα ανοίξεις για να τα δεις, να πραγματοποιήσεις αλλαγές ή να τα διαγράψεις.
Διάβασε επίσης: Ανεπιθύμητα αιτήματα μηνυμάτων στο Twitter: Πώς να τα απενεργοποιήσεις