How-ToΔιάφορα
3,173 προβολες

5 Tips για την τέλεια φωτογραφία με Drone

φωτογραφία με drone

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει πάρα μα πάρα πολύ. Απόδειξη για τον εν λόγω ισχυρισμό αποτελούν τα Drones. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα ελικοπτεράκια είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει αναφορικά με τη φωτογραφία και τη βιντεοληψία. Πλέον, μπορείς να βρεις πάρα πολλά μοντέλα, τα οποία να ανταποκρίνονται στις απατήσεις σου. Ωστόσο, ακόμα και το καλύτερα Drone δεν μπορεί να σου προσφέρει την τέλεια φωτογραφία αν δεν ξέρεις να το χρησιμοποιείς. Στο παρακάτω λοιπόν άρθρο θα δεις ορισμένα βασικά tips, που πρέπει να λάβεις υπόψη, αν θέλεις να βγάλεις την τέλεια φωτογραφία με το Drone σου.

Διάβασε επίσης: Φωτογραφίες με drone – πώς να βγάλεις την καλύτερη

1. Το πότε κατά τη διάρκεια της ημέρας θα βγάλεις φωτογραφία με το Drone παίζει πολύ σημαντικό ρόλο

Οι αεροφωτογραφίες σου δεν μπορούν να είναι το ίδιο καλές σε όλες τις ώρες κατά τη διάρκεια μίας μέρας. Ειδικότερα, οι λήψεις κατά την ανατολή και τη δύση του ηλίου παραμένουν οι βέλτιστοι χρόνοι για αεροφωτογράφηση λόγω της δυνατότητας για απαλό και πολύχρωμο φως από έναν ήλιο που βρίσκεται χαμηλά στον ουρανό ή ακριβώς κάτω από τον ορίζοντα. Αλλά ακόμα και όταν ο ήλιος είναι ψηλότερα στον ουρανό, μπορείς ακόμα να βγάλεις υπέροχες φωτογραφίες από τον αέρα.

Αντίστοιχα, η λήψη γύρω στο μεσημέρι μπορεί να λειτουργήσει καλά για λήψεις από πάνω προς τα κάτω, επειδή οι σκιές είναι ελάχιστες. Η λήψη φωτογραφιών με τον ήλιο πίσω από το drone για μια τυπική οπτική γωνία έχει επίσης ως αποτέλεσμα σκηνές ομοιόμορφου φωτισμού με ελάχιστες σκιές.

2. Δώσε βάση στις ρυθμίσεις

Στα drones που διαθέτουν ρυθμιζόμενο διάφραγμα, μπορείς να κάνεις λήψη φωτογραφιών σε διάφορες λειτουργίες. Όμως, σε drones με σταθερά διαφράγματα, θα πρέπει να προσαρμόσεις το ISO και το shutter speed, ώστε να είναι γρήγορο και εύκολο στη χρήση.

Πέρα από τις βασικές λειτουργίες λήψης, οι ρυθμίσεις της κάμερας για τη λήψη φωτογραφιών είναι εξαιρετικά εύκολες. Με οποιοδήποτε drone, είναι πάντα καλύτερο να φωτογραφίζεις με τις χαμηλότερες ρυθμίσεις ISO που μπορείς. Η ταχύτητα του ανέμου, καθώς και ο χαμηλός φωτισμός, μπορούν να υπαγορεύουν πόσο υψηλό πρέπει να είναι το ISO. Για συνθήκες αέρα που είναι ασφαλείς για πτήση (συνήθως κάτω από 21 μίλια/ώρα), αλλά αρκετά ισχυροί, θα πρέπει να ρυθμίσεις το shutter speed σε τουλάχιστον 1/125 δευτερολέπτου για να αποφύγεις το κούνημα της κάμερας.

3. Φωτογραφία με Drone για topdown λήψεις

Στην τέλεια φωτογραφία με Drone δεν παίζει ρόλο μόνο το ύψος. Πολλοί θεωρούν ότι αν πετάξουν το ελικοπτεράκι τους στα 100 μέτρα όλες οι λήψεις θα είναι τέλειες. Ωστόσο, πρέπει να είσαι πιο δημιουργικός από αυτό.

Μια από τις σπουδαίες πτυχές της φωτογραφίας με drone είναι ότι μπορεί να σου επιτρέψει να έχεις πρόσβαση σε τοποθεσίες που δεν είναι συνήθως προσβάσιμες με τα πόδια, όπως πάνω από βάλτους και νερό. Δοκίμασε λοιπόν να βγάλεις φωτογραφίες σε χαμηλό υψόμετρο, αλλά κατακόρυφα. Οι λήψεις ενώ δε θα καταλαβαίνεις ότι είναι από Drone, θα είναι πραγματικά εξαιρετικές.

Διάβασε επίσης: Συμβουλές για τη λήψη της τέλειας φωτογραφίας

4. Χρησιμοποίησε σωστά τους οδηγούς

Η λήψη αεροφωτογράφησης είναι μια άσκηση πολλαπλών εργασιών. Από τη μια πλευρά, πρέπει να πετάς το drone και να διατηρείς μια σταθερή οπτική γωνία, ενώ από την άλλη πρέπει να χειρίζεσαι την κάμερα. Κάνοντας εξάσκηση θα μπορέσεις εύκολα να το συνηθίσεις. Ωστόσο, αυτό δε φτάνει. Πρέπει να μάθεις να χρησιμοποιείς σωστά και τους οδηγούς, αν θέλεις να έχεις μία τέλεια λήψη.

Οι δύο πρώτοι οδηγοί είναι το rule-of-thirds grid και το diagonal lines που είναι χρήσιμοι για τη σύνθεση. Τα τέσσερα σημεία όπου τέμνονται αυτές οι γραμμές ονομάζονται συχνά «σημεία ισχύος» και είναι σε αυτά τα σημεία όπου το θέμα του εστιακού σημείου είναι συχνά, αλλά όχι πάντα, στην καλύτερη θέση. Η εμφάνιση αυτών των οδηγών καθιστά τη σύνθεση και τη διασφάλιση ότι τα θέματα είναι τετράγωνα στο κάδρο. Επίσης, ο τρίτος οδηγός είναι το histogram. Είναι ένας φανταστικός οδηγός για να βεβαιωθείς ότι δεν έχεις κόψει τις σκιές. Βεβαιώσου ότι η δεξιά πλευρά του ιστογράμματος είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στη δεξιά πλευρά του πλαισίου χωρίς να το αγγίξεις. Αυτό σημαίνει ότι η εικόνα είναι τόσο φωτεινή όσο μπορεί χωρίς απώλεια σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες.

5. Πορτραίτα

Καθώς τα περισσότερα drones δεν μπορούν να περιστρέψουν την κάμερά τους σε όρθια θέση, οι εικόνες πορτραίτου πρέπει να λαμβάνονται χρησιμοποιώντας μια πιο χειροκίνητη προσέγγιση. Τα κάθετα πανό φωτογραφίζονται με τον ίδιο τρόπο όπως τα παραδοσιακά οριζόντια πανό. Η διαφορά είναι ότι βγάζεις τρεις ή τέσσερις επικαλυπτόμενες φωτογραφίες μετακινώντας την κάμερα προς τα πάνω ή προς τα κάτω κάθε φορά και όχι οριζόντια.

Δεν είναι δυνατή η συγχώνευση ενός κατακόρυφου πανό στο Lightroom. Επομένως θα πρέπει να επεξεργαστείς τα ακατέργαστα αρχεία σου στο Lightroom πριν τα εξαγάγεις και στη συνέχεια να τα συνδυάσεις χρησιμοποιώντας την επιλογή «Photo Merge» του Photoshop.

Διάβασε επίσης: Τιμή βενζίνης στο Google Maps: Δες τις τιμές των πρατηρίων στη γειτονιά σου

Tags: Drones, fotografia me drone, tips, φωτογραφίες με Drone

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: