Διάφορα
2,032 προβολες

Οι καλύτερες πλατφόρμες για να ανεβάζεις τα βίντεό σου

Αν ασχολείσαι με τη δημιουργία βίντεο, οι πλατφόρμες φιλοξενίας βίντεο είναι κάτι πολύ σημαντικό για σένα.. Μια καλή πλατφόρμα φιλοξενίας βίντεο σου προσφέρει την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια που θέλεις για το περιεχόμενό σου. Εκτός αυτού προσφέρει στους χρήστες της πλατφόρμας και γενικότερα στο κοινό σου μία πολύ καλή εμπειρία. Σε αυτό λοιπόν το άρθρο θα δεις μία λίστα με τις καλύτερες πλατφόρμες για να ανεβάζεις τα βίντεό σου.

Ποιά χαρακτηριστικά πρέπει να έχεις κατά νου

Πριν αποφασίσεις ποια πλατφόρμα θα επιλέξεις πρέπει να καθορίσεις τις ανάγκες σου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξέρεις από πριν τι είδους βίντεο θα ανεβάζεις, πόσα βίντεο θα ανεβάζεις, τι χαρακτηριστικά ψάχνεις, τι προϋπολογισμό έχεις κλπ. Αφού καθορίσεις τις ανάγκες σου, πρέπει να τσεκάρεις τις δυνατότητες που παρέχει κάθε πλατφόρμα. Κάποιοι παράγοντες που θα σε βοηθήσουν να κατασταλάξεις είναι οι παρακάτω:

Ευκολία στη χρήση: Η πλατφόρμα πρέπει να είναι φιλική προς το χρήστη, ώστε να μπορείς εύκολα να ανεβάσεις και να δημοσιεύσεις βίντεο.

Αποθηκευτικός χώρος και εύρος ζώνης: Η πλατφόρμα θα πρέπει να προσφέρει άφθονο χώρο αποθήκευσης και εύρος ζώνης, ώστε να μπορείς να ανεβάσεις και να μοιραστείς μεγάλα βίντεο.

Ποιότητα βίντεο: Η πλατφόρμα πρέπει να προσφέρει βίντεο υψηλής ποιότητας, ώστε το κοινό σου να μπορεί να παρακολουθεί τα βίντεό σου χωρίς παρεμβολές.

Υποστήριξη πελατών: Η πλατφόρμα θα πρέπει να προσφέρει εξαιρετική υποστήριξη πελατών σε περίπτωση που αντιμετωπίζεις προβλήματα με τη χρήση της

1. Youtube: Η πιο γνωστή από τις πλατφόρμες για να ανεβάζεις τα βίντεό σου

Το YouTube είναι η μεγαλύτερη δωρεάν πλατφόρμα φιλοξενίας και κοινής χρήσης βίντεο στον κόσμο με περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια χρήστες μηνιαίως. Είναι μια δωρεάν πλατφόρμα που σου επιτρέπει να ανεβάζεις, να προβάλλεις και να μοιράζεσαι βίντεο. Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις το δικό σου κανάλι στο YouTube.

Το Youtube προσφέρει μια ποικιλία χαρακτηριστικών, όπως:

Φιλοξενία live streaming βίντεο
Τεράστιο κοινό για το περιεχόμενό σου
Δημιουργία και διαχείριση του καναλιού σου
Απεριόριστος χώρος αποθήκευσης βίντεο
Ενσωμάτωση βίντεο στη σελίδα σου
Λήψη πληροφοριών για τα βίντεό σου με το YouTube Analytics

Υπάρχουν όμως και κάποιοι περιορισμοί:

Οι διαφημίσεις μπορεί να είναι ενοχλητικές και να αποσπούν την προσοχή στους θεατές
Δεν μπορείς να προσαρμόσεις τα ενσωματωμένα βίντεο
Δεν υπάρχει επιλογή λήψης. Για λήψη βίντεο πρέπει κάποιος να χρησιμοποιήσει ειδικά προγράμματα
Δεν είναι δυνατή η προστασία των βίντεό σου με κωδικό πρόσβασης

2. Vimeo

Το Vimeo είναι μια άλλη δημοφιλής πλατφόρμα φιλοξενίας και κοινής χρήσης βίντεο. Ιδρύθηκε το 2004 από δύο φίλους που ήθελαν να μοιραστούν τα βίντεό τους στο διαδίκτυο. Το Vimeo έχει εξελιχθεί σε μια τεράστια πλατφόρμα με πάνω από 200 εκατομμύρια χρήστες. Προσφέρει τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή υπηρεσίες.

Τα χαρακτηριστικά του Vimeo είναι:

Δεν υπάρχει όριο στο εύρος ζώνης, στο μέγεθος αρχείου ή στη διάρκεια ενός βίντεο
Μπορείς να ανεβάσεις βίντεο HD
Μπορείς να προσαρμόσεις τα ενσωματωμένα βίντεο
ΔΕΝ έχει διαφημίσεις
Δίνει τη δυνατότητα προστασίας με κωδικό πρόσβασης στα βίντεό σου
Η επιλογή λήψης είναι διαθέσιμη για βίντεο.

Παρά τα τόσα οφέλη έχει και κάποιους περιορισμούς:

Το live streaming είναι μόνο στο premium, άρα πρέπει να πληρώσεις
Υπάρχει περιορισμένος αριθμός ενσωματώσεων με άλλα εργαλεία και πλατφόρμες.
Έχει περιορισμένο κοινό.

Διάβασε επίσης: Δωρεάν εφαρμογές για social media posts από το κινητό

3. Dailymotion

Το Dailymotion είναι μία ακόμη δωρεάν πλατφόρμα φιλοξενίας και κοινής χρήσης βίντεο, όπου οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν, να φιλοξενούν και να μοιράζονται βίντεο. Μπορείς να πεις ότι είναι πραγματικός αντίπαλος του YouTube με πάνω από 300 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες κάθε μήνα. Το Dailymotion εδρεύει στη Γαλλία και ιδρύθηκε το 2005.

Τα χαρακτηριστικά του Dailymotion είναι:

Απεριόριστος χώρος αποθήκευσης και εύρος ζώνης.
Διατίθεται live streaming (πρέπει να εγγραφείς στο πρόγραμμα συνεργατών του Dailymotion για να αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτήν τη λειτουργία).
Μπορεί το βίντεο να προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης.
Μπορείς να δημιουργήσεις λίστες αναπαραγωγής και να ενσωματώσεις βίντεο.
Μπορείς να μοιραστείς τα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έχει όμως και αυτό περιορισμούς:

Μπορείς να ανεβάσεις βίντεο μεγέθους έως 2 GB.
Τα βίντεο μπορεί να έχουν διάρκεια έως και 60 λεπτά.
Χρειάζεσαι πρόγραμμα λήψης βίντεο για να κατεβάσεις τα βίντεο
Έχει διαφημίσεις

4. Cincopa

Το Cincopa είναι μια από τις πιο δυνατές πλατφόρμες για να ανεβάζεις τα βίντεό σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Cincopa για να ανεβάσεις οποιοδήποτε είδος midea – βίντεο, εικόνες, αρχεία ήχου και podcast. Διαθέτει επίσης μια ποικιλία σχεδίων προβολής διαφανειών, γκαλερί φωτογραφιών, προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο και ιδιωτικές υπηρεσίες φιλοξενίας βίντεο. Ορισμένες από τις φημισμένες εταιρείες και οργανισμούς χρησιμοποιούν το Cincopa, συμπεριλαμβανομένων των Euronews, Pfizer, Salvation Army, CNN, Dell, και Worldpay.

Έχει αρκετά καλά χαρακτηριστικά:

Διατίθεται φιλοξενία βίντεο για Sharepoint και LMS.
Βίντεο on demand – Επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν και να αναπαράγουν προεγγεγραμμένα βίντεο
Επιτρέπει το live streaming/broadcasting
Μπορεί να ενσωματωθεί με πλατφόρμες μάρκετινγκ email
Έχεις τον πλήρη έλεγχο των βίντεό σου, δηλαδή μπορείς να προστατεύσεις τα βίντεο με κωδικό πρόσβασης, να περιορίσεις το κοινό με βάση την τοποθεσία και την ηλικία τους κ.α
Μπορείς να συλλέξεις τα προσωπικά δεδομένα των θεατών ενεργοποιώντας τα αναδυόμενα παράθυρα στην οθόνη με τη φόρμα κατά τη διάρκεια ενός βίντεο.

Έχει όμως και περιορισμούς, οι οποίοι έχουν κυρίως να κάνουν με την πληρωμή:

Το drag-and-drop καθυστερεί κατά καιρούς.
Δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες στη δωρεάν έκδοση. Για να επωφεληθείς πλήρως από τις δυνατότητές του, πρέπει να κάνεις αναβάθμιση στο πρόγραμμα Plus
Πρέπει να πληρώσεις για αρχεία ήχου ή φιλοξενία εικόνων μαζί με τη φιλοξενία βίντεο, ακόμα κι αν δεν τα χρειάζεσαι.

5. Wistia

Το Wistia είναι μια πλατφόρμα φιλοξενίας βίντεο που δημιουργήθηκε ειδικά για επαγγελματίες του ψηφιακού μάρκετινγκ. Προσφέρει στις επιχειρήσεις έναν απλό και αποτελεσματικό τρόπο φιλοξενίας και κοινής χρήσης βίντεο με μια εύχρηστη διεπαφή, ισχυρά εργαλεία για τη διαχείριση των βίντεό τους και ένα ευρύ φάσμα επιλογών προσαρμογής.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του Wistia:

Φιλοξενία podcast
Δεν έχει διαφημίσεις.
Μπορεί να ενσωματωθεί με μεγάλα CRM και πλατφόρμες μάρκετινγκ email.
Το Soapbox είναι μια επέκταση Chrome της Wistia που τη χρησιμοποιείς για εγγραφή οθόνης. Μπορείς να ηχογραφήσεις τον εαυτό σου και να εισάγεις αυτήν την εγγραφή απευθείας στο email.
Τα βίντεο είναι βελτιστοποιημένα για SEO
Ολοκληρωμένη ανάλυση βίντεο.
Μπορείς να δημιουργήσεις κανάλια και να ενσωματώσεις βίντεο Wistia στη σελίδα σου
Προστατεύεις τα βίντεό σου με κωδικό πρόσβασης.

Οι περιορισμοί της Wistia:

Δεν υπάρχει live streaming
Πολύ περιορισμένες δυνατότητες στο δωρεάν πρόγραμμα (μπορείς να ανεβάσεις μόνο τρία βίντεο στο δωρεάν πρόγραμμα).
Μπορεί να είναι ακριβό για όσους δεν έχουν μεγάλο badget

6. Spotlightr

Το Spotlightr είναι από τις καλύτερες πλατφόρμες για να ανεβάζεις βίντεο για επιχειρηματίες, εμπόρους και εκπαιδευτικούς. Σου επιτρέπει να επιτύχεις περισσότερα με τα βίντεό σου παρέχοντάς σου προηγμένες δυνατότητες παρακολούθησης και μάρκετινγκ .Είναι επίσης η φθηνότερη μεταξύ των επί πληρωμή πλατφορμών φιλοξενίας βίντεο.

Μερικά από τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του Spotlightr είναι:

Υβριδική φιλοξενία βίντεο – μπορείς να κάνεις live video streaming απευθείας από τους διακομιστές δημοφιλών δωρεάν σελίδων φιλοξενίας βίντεο όπως το YouTube, το Facebook, το Vimeo κ.λπ. χωρίς διαφημίσεις.
Κοινή χρήση σε όλα τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα.
Μπορείς να ζητήσεις από τους θεατές να δώσουν το όνομά και τη διεύθυνση email τους προτού μπορέσουν να δουν το βίντεό σου
Ολοκληρωμένη ανάλυση βίντεο.
Διαθέτει προστασία με κωδικό πρόσβασης. Μπορείς να κάνεις τα βίντεό σου μη επεξεργάσιμα, μη κοινοποιήσιμα και να μην κατεβάινουν.

Αντίθετα, οι περιορισμοί του είναι:

Η αποθήκευση και το εύρος ζώνης μπορεί να είναι περιορισμένα για ορισμένους χρήστες. Πρέπει να πληρώσεις επιπλέον για να αποκτήσεις περισσότερο εύρος ζώνης και αποθήκευση
Αν και ισχυρίζονται ότι έχουν διακομιστές cloud, μερικές φορές, η αποθήκευση στην προσωρινή μνήμη γίνεται αργή για τα ενσωματωμένα βίντεο.

Αυτές είναι οι 6 καλύτερες πλατφόρμες για να ανεβάζεις τα βίντεό σου. Όπως είδαμε, άλλες είναι δωρεάν, άλλες επί πληρωμή και άλλες είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή (ανάλογα με τις λειτουργίες που θέλεις να ξεκλειδώσεις). Όπως και να ‘χει, η επιλογή είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Επίσης, γνωρίζουμε πως στην Ελλάδα μέχρι τώρα τουλάχιστον, κυριαρχεί το Youtube. Ωστόσο, αυτό δεν ξέρουμε αν θα αλλάξει κάποια στιγμή. Καλό είναι λοιπόν να τσεκάρεις και τις υπόλοιπες πλατφόρμες. Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να σου φανούν πιο εύχρηστες.

Διάβασε επίσης: Τα πλεονεκτήματα του Opera: Είναι τελικά ο πιο υποτιμημένος browser;

Tags: video platforms

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: