Gadget NewsΝέα
3,141 προβολες

Τα Apple Glasses είναι ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα

Η Apple ψάχνει να βρει ποιος θα κάνει τα Apple Glasses AR πραγματικότητα και ο μακροχρόνιος συνεργάτης του για τα τσιπ του iPhone Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. TSMC φέρεται να έχει προσληφθεί για να παράγει οθόνες OLED με λεπτές γραμμές που είναι μικρότερες και απαιτούν λιγότερη ισχύ από μια οθόνη LCD .

Αυτές οι οθόνες δεν φαίνεται να είναι ίδιες με τις οθόνες 8K για τα επερχόμενα γυαλιά Apple VR. Αντ ‘αυτού, προορίζονται για το AR-εστιασμένο προιόν που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Αυτα είναι σύμφωνα με πληροφορίες που ανέφερε η Nikkei Asia η οποία είχε άμεση επαφή με πηγές εξοικειωμένες με τα έργα της Apple.

Τι το ιδιαίτερο έχουν οι οθόνες OLED στα Apple Glass;

Πιθανότατα δεν θα παρατηρήσετε υπερβολική διαφορά μεταξύ αυτών των οθονών και της μέσης οθόνης LCD που θα βρείτε στα smartphone ή στην τηλεόραση. Η βασική διαφορά για τα φημολογούμενα micro OLED δεν αφορά την ποιότητα της εικόνας, αλλά το σχεδιασμό και το μέγεθος.

Οι οθόνες δεν είναι ένα μεμονωμένο φύλλο αλλά μια συλλογή λεπτότερων ταινιών που περιέχουν τα απαραίτητα εξαρτήματα όπως πολωτές και φίλτρα χρώματος (τα οποία ελέγχουν τη φωτεινότητα και το χρώμα του φωτός από τις οθόνες). Ο σχεδιασμός της TSMC επιτρέπει την αφαίρεση ορισμένων από αυτά τα εξαρτήματα, όπως τα γυάλινα υποστρώματα στα οποία είναι συνήθως ενσωματωμένες οι οθόνες επειδή δεν χρειάζονται πλέον.

Αυτό όχι μόνο θα συνέβαλε στο να διατηρείται κομψή η συσκευή Apple Glass, αλλά ο μειωμένος αριθμός εξαρτημάτων σημαίνει ότι η οθόνη της TSMC χρησιμοποιεί λιγότερη ισχύ. Αυτό με τη σειρά του θα επέτρεπε στη συσκευή της Apple να διαρκεί περισσότερο με μία μόνο φόρτιση. Μπορεί επίσης να επιτρέψει στους σχεδιαστές της Apple να βρουν περαιτέρω εξοικονόμηση στο βάρος και το μέγεθος των γυαλιών χρησιμοποιώντας μια μικρότερη μπαταρία.

Ποια είναι η TSMC? 

Η TSMC είναι κυρίως γνωστή ως κατασκευαστής μικροτσίπ. Η Apple έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την εταιρεία η οποία είναι ο προμηθευτής επεξεργαστών iPhone σε όλο τον κόσμο. Θα βρείτε επίσης τα προϊόντα του σε άλλες μεγάλες τεχνολογικές μάρκες όπως η GPU 1070 της Nvidia.

Ενώ οι οθόνες OLED μπορεί να μοιάζουν με μια ριζικά διαφορετική βιομηχανία για την TSMC, η εξειδίκευση στους ημιαγωγούς θα μπορούσε να την βοηθήσει ουσιαστικά σε αυτόν τον νέο τομέα. Εάν η Apple έχει επιλέξει την TSMC για το κορυφαίο προιόν της τα Apple Glass, τότε μπορεί να είναι κάτι ιδιαίτερο.

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: