Notebook NewsΝέα
3,241 προβολες

“Overclocking” για το νέο chip AMD Ryzen 9 5900HX

Overclocking για το νέο chip AMD Ryzen 9 5900HX

Ένα υποτιθέμενο chip επόμενης γενιάς για φορητούς υπολογιστές από την AMD, το Ryzen 9 5900HX, εντοπίστηκε στο διαδίκτυο, δημιουργώντας πολύ ενθουσιασμό γιατί επιτρέπει “ελεύθερα” το overclocking.

Η ονομασία “HX” θα μπορούσε θεωρητικά να ταυτίζεται με την αντίστοιχη χρήση ονόματος στους mobile επεξεργαστές της Intel, οι οποίοι είναι ξεκλείδωτοι και επιτρέπουν στους παίκτες φορητών υπολογιστών να κάνουν overclocking των CPU τους και να αποκτήσουν λίγη περισσότερη απόδοση από αυτούς.

Ryzen

Το νεότερο αυτό μοντέλο Ryzen 9 5900HX ανακαλύφθηκε και ανέβηκε ως είδηση στο Twitter από τον Tum_Apisak, έναν από τους πιο τακτικούς tipsters, ο οποίος βρήκε το chip στη βάση δεδομένων του Geekbench (μέσα σε έναν φορητό υπολογιστή παιχνιδιών Asus ROG Zephyrus). Σύμφωνα με το αποτέλεσμα από το γνωστό benchmark, το 5900HX θα είναι ένα chip 8 πυρήνων στα 3,3GHz με δυνατότητα λειτουργίας έως στα 4,6GHz. Έχει 16MB L3 cache.

Διαβάστε επίσης: Βασικός συνεργάτης της Intel γίνεται πλέον η TSMC

Μετρήσεις και αποτελέσματα

Όσο για το σκορ που πέτυχε το 5900HX, κατόρθωσε να σημειώσει βαθμολογία 1.423 μονάδων στο single-core test και πρόκειται για αύξηση ισχύος κατά 30% έναντι του 4900HS. Το σκορ που απέδωσε το chip στην δοκιμή πολλαπλών πυρήνων φαίνεται να είναι χαμηλό, 6.912 μονάδες και είναι στην πραγματικότητα ελαφρώς χαμηλότερο από αυτό που συνήθως επιτυγχάνει το μοντέλο 4900HS.

Περί του ROG Zephyrus που αναφέρθηκε λίγες γραμμές πιο πάνω, είναι προφανώς το μοντέλο GX551QS, το οποίο φέρει την εμπορική επωνυμία Zephyrus Duo 15 SE, ένας φορητός υπολογιστής διπλής οθόνης (τεχνικά, η δεύτερη οθόνη είναι το ScreenPad Plus, μια μικρότερη οθόνη που μοιράζεται το κάτω μισό μέρος του με το πληκτρολόγιο).

Θα πρέπει να μάθουμε περισσότερα για τα σχέδια της AMD αρκετά σύντομα, επειδή τα chips Ryzen 5000 αναμένεται να αποκαλυφθούν στην έκθεση CES 2021, το οποίο είναι πολύ κοντά μας, στις αρχές Ιανουαρίου.

Φυσικά, η σειρά desktop CPUs Ryzen 5000 κυκλοφόρησε πρόσφατα, αν και προκλήθηκε ένα μεγάλο ζήτημα όσον αφορά το απόθεμα.

Tags: , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: