Νέα
4,605 προβολες

300€ “στο χέρι” για διακοπές στη Σάμο και 150€ για τη Βόρεια Εύβοια: Δες αν τα δικαιούσαι

300€ στο χέρι για διακοπές στη Σάμο και 150€ για τη Βόρεια Εύβοια Δες αν τα δικαιούσαι

Τα μέτρα για τον κορωνοϊό χαλαρώνουν και όλοι ξεσηκώνονται για τα “ταξίδια εκδίκησης”. Οι διακοπές όμως αυτές δεν αφορούν μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό. Στη χώρα μας έχουμε πάρα πολλούς εξαιρετικούς καλοκαιρινούς προορισμούς και το κάθε άτομο δεν ξέρει ποιο μέρος να πρωτοεπισκεφθεί. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προσπαθώντας να ενισχύσει τον τουρισμό σε κάποιες περιοχές θα δώσει κάποια χρήματα στους εκδρομείς. Η επιδότηση αυτή αφορά τις διακοπές στη Σάμο και τη Βόρεια Εύβοια.

Οι φετινές διακοπές στη Σάμο και τη Βόρεια Εύβοια θα είναι πιο οικονομικές

Λόγω αφενός της θανατηφόρας πυρκαγιάς και του ανελέητου σεισμού σε Βόρεια Εύβοια και Σάμο αντιστοίχως το κράτος επιχειρεί να ενισχύσει τον εγχώριο τουρισμό σε αυτές τις περιοχές δίνοντας μία οικονομική βοήθεια σε όσους τις επισκεφθούν.

Ειδικότερα, στους εκδρομείς στη Σάμο θα δοθούν 300 ευρώ και σε όσους ταξιδέψουν στη Βόρεια Εύβοια θα δοθούν 150 ευρώ. Τα χρηματικά αυτά ποσά θα είναι σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, η οποία θα εκδίδεται από την τράπεζα των δικαιούχων και θα έχει ισχύ για 30 ημέρες. Την κάρτα αυτή οι δικαιούχοι θα μπορούν να την εξαργυρώσουν τόσο στις δαπάνες για τη μεταφορά τους, δηλαδή τα εισιτήρια, όσο και σε καταστήματα εστίασης αλλά και σε καταλύματα. Να πούμε βέβαια πως δε θα υπάρχει η δυνατότητα ανάληψης των εν λόγω χρηματικών ποσών.

Ποιοί είναι οι δικαιούχοι;

Σύμφωνα με την τροπολογία, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή, δικαιούχους αποτελούν όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας βάσει τελευταίας φορολογικής δήλωσης που έχουν υποβάλλει. Δεν θα υπάρχον εισοδηματικά κριτήρια, αλλά παρόλα αυτά, πρέπει να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση.

Επίσης, να πούμε ότι εξαιρούνται από την επιδότηση, όσοι συμμτέχουν στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ το 2021-22 και το 2022-23.

Όποιος το επιθυμεί μπορεί να δει αναλυτικά τα όσα προβλέπει η τροπολογία κάνοντας κλικ εδώ.

Διάβασε επίσης: Επίδομα 200 ευρώ από την Ψηφιακή Μέριμνα: Δες αν το δικαιούσαι και πώς να το πάρεις

Tags: , , , ,

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Διάβασε επίσης: